Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trofej Liga kupa menja vlasnika, Siti pobedio Liverpul - | K-013 Portal

Trofej Liga kupa menja vlasnika, Siti pobedio Liverpul

fudbal, premijer liga

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa, pošto su na svom terenu pobedili branioce trofeja, ekipu Liverpula sa 3:2.

Strelci za pobednički tim bili su Erling Haland u desetom, Rijad Marez u 47. i Natan Ake u 58. minutu, dok su golove za Liverpul postigli Fabio Karvaljo u 20. i Mohamed Salah u 48. minutu.

Sjajan meč su odigrali Siti i Liverpul, prvi veliki derbi posle pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a pored pet golova bilo je još nekoliko dobrih prilika na obe strane.

Sve je počelo u desetom minutu kada je Kevin de Brujne poslao precizan centaršut u kazneni prostor, a Haland je lepo prihvatio loptu i savladao Kuivina Kelehera.

Liverpul je deset minuta kasnije izjednačio nakon što je Džejms Milner pronašao Karvalja u šesnaestercu, a on poslao loptu u donji levi ugao gola Sitija.

Posle nešto više od jednog minuta igre u nastavku, Siti je ponovo poveo a strelac je bio Marez na asistenciju Rodrija. Slavlje domaćin igrača nije dugo pošto je Liverpul samo minut kasnije izjednačio posle brzog napada koji je završio Salah.

Konačan rezultat postavio je Ake u 58. minutu, koji je glavom savladao Kelehera posle cenataršuta De Brujnea.

Pored Mančester sitija, u četvrtfinale Liga kupa plasirali su se i Vulverhempton, Sautempton, Notingem Forest, Njukasl, Mančester junajted, Lester i Čarlton.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.