Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubedljive pobede Sitija i Borusije Dortmund u LŠ - | K-013 Portal

Ubedljive pobede Sitija i Borusije Dortmund u LŠ

fudbal, liga sampiona, siti, borusija

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Kopenhagena sa 5:0, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Vodeći gol za domaći tim postigao je Erling Haland u sedmom minutu, nakon asistencije Žoaa Kansela.

Volej udarac u 32. minutu uputio je igrač Sitija Serhio Gomes, a do odbijene lopte je u nastavku akcije došao norveški napadač, koji je tako postigao peti gol ove sezone u Ligi šampiona.

Haland je tako postao treći igrač u istoriji, koji je u prve tri utakmice Lige šampiona za engleski klub postigao po bar jedan gol, nakon Maruana Šamaha (Arsenal) i Ferana Toresa (Siti).

Siti je povećao rezultat u 39. minutu, nakon što je autogol postigao David Hočolava.

U 54. minutu u kaznenom prostoru Kopenhagena novozelandski fudbaler Marko Stamenić povukao je za dres Emerika Laporta, a minut kasnije sa penala je bio precizan Rijad Marez.

Konačan rezultat postavio je Hulijan Alvares u 76. minutu, pošto je iskoristio asistenciju Mareza.

Borusija Dortmund je na gostovanju pobedila Sevilju sa 4:1.

Nemački klub je poveo u šestom minutu, kada je Rafael Gerero iskoristio centaršut Džuda Belingema, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Bona.

U strelce se u 41. minutu upisao i Belingem. Mladi engleski fudbaler je posle odličnog driblinga izbacio iz igre srpskog igrača Nemanju Gudelja i loptu poslao u mrežu.

Dva minuta kasnije usledio je udarac Josufe Mukoka, nakon kojeg se u strelce upisao Karim Adejemi.

Sevilja je smanjila rezultat u 51. minutu, pošto je posle kornera najviši u skoku bio Jusef En-Nesiri.

Do kraja meča u strelce se za goste upisao i Julijan Brant, koji je glavom postigao gol u 75. minutu, posle centaršuta Mukoka.

Gudelj je odigrao ceo meč za ekipu Sevilje.

Na tabeli Grupe G vodi Siti sa maksimalnih devet bodova, Borusija je na drugom mestu sa šest bodova, dok po jedan bod imaju Sevilja i Kopenhagen.

U sledećem kolu za šest dana Siti gostuje Kopenhagenu, a Borusija Dortmund dočekuje Sevilju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.