Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa - | K-013 Portal

UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

juventus, uefa

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Juventusa zbog potencijalnog kršenja finansijskog fer-pleja i kršenja pravila o licenciranju igrača, objavila je UEFA-a na svom sajtu.

U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila posle nedavno obavljenih navoda kao rezultat istrage javnog tužioca u Torinu. Još 23. avgusta Finansijsko kontrolno telo UEFA (CFCB) je zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine.

U slučaju da situacija po zaključenju istrage bude značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum ili preduzmemo pravnu meru koja je u skladu da proceduralnim pravilima.

Sarađivaćemo sa vlastima u Italiji i nećemo se oglašavati dok istraga ne bude zaključena, saopštila je Evropska fudbalska unija.

Italijanski novinska agencija ANSA juče je objavila da je javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo tužbu protiv doskorašnjeg predsednika Juventusa Andrea Anjelija i članova Upravnog odbora kluba zbog finansijskih malverzacija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.