Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velika pobeda Saudijske Arabije protiv Argentine na Svetskom prvenstvu - | K-013 Portal

Velika pobeda Saudijske Arabije protiv Argentine na Svetskom prvenstvu

svetsko prvenstvo, saudijska arabija, argentina

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije pobedila je danas posle velikog preokreta Argentinu sa 2:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu.

Na stadionu Lusail, Argentina je povela u 10. minutu golom Lionela Mesija iz jedanaesterca. Izjednačio je Saleh Al Šehri u 48. minutu a veliku, iznenadjujuću pobedu Saudijskoj Arabiji doneo je Salem Al Davsari lepim golom u 53. minutu.

Argentina je imala prvu priliku već u drugom minutu kada je pokušao Mesi, ali je odbranio golman Mohamed Al-Ovajs.

U osmom minutu posle upotrebe VAR tehnologije dosudjen je jedanaesterac za Argentinu, nakon što je posle kornera koji je izveo Mesi, Saud Abdulhamid povukao i oborio Leandra Paredesa pred golom.

Mesi je poslao golmana u suprotan ugao i postigao svoj 92. gol za reprezentaciju. On je postao peti fudbaler koji je postigao gol na četiri svetska prvenstva (2006, 2014, 2018, 2022), posle Pelea, Uvea Zelera, Miroslava Klozea i Kristijana Ronalda.

Mesi je brio strelac i u 22. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Šest minuta kasnije ponovo je zbog ofsajda poništen novi gol Argentine koji je postigao Lautaro Martines. Dobro je asistirao Papu Gomes, Martines prebacio loptu preko golmana, ali je posle upotrebe VAR tehnologije utvrdjeno da je napadač bio u nedozvoljenoj poziciji.

Martines je bio u ofsjadu i u 35. minutu, pa je ponovo poništen njegov pogodak. U 40. minutu šutirao je i Rodrigo de Pol, ali je loptu poslao visoko preko gola, pa je uz prednost i bolju igru Argentine završeno prvo poluvreme.

Saudijska Arabija je izjednačila posle prve prilike na utakmici, u 48. minutu. Dugu loptu poslao je Firas Al Burajkan ka Al Šehriju, koji je iskoristio nesigurnu igru odbrane Argentine i zatresao mrežu.

Veliki preokret je doneo Al Davsari golom u 53. minutu. Prvo je izblokiran udarac Al Šehrija, lopta je došla do Al Davsarija na ivici šesnaesterca, on se oslobodio dvojice protivničkih igrača i poslao loptu u gornji desni ugao gola Emilijana Martinesa koji je samo uspeo da zakači loptu.

Argentina je posle toga bila nepovezana, pokušavala je da dodje do gola, ali je saudijski tim borbenom igrom uspevao da se odbrani. U 64. minutu Al Ovajs odbranio je šut Nikolasa Taljafika, a posle toga nizali su se napadi Argentine ali bez prave šanse sve do 84. minuta kada je Mesi bio u prilici, ali glavom nije uspeo da savlada protivničkog golmana.

U nadoknadi vremena dobru šansu imao je Nikolas Otamendi, ponovo je odbranio saudijski golman, ali se ispostavilo da je Argentinac bio u ofsajdu.

U petom minutu nadoknade saudijski golman je u borbi za loptu kolenom udario u lice saigrača Jasera Al Šafranija kome se nekoliko minuta ukazivala pomoć pošto se onesvestio. On nije mogao da stoji pa je na nosilima iznet sa terena.

U poslednjim trenucima golman Al Ovajs odbranio je šut Hulijana Alvaresa i omogućio jednu od najvećih pobeda Saudijske Arabije.

Argentina je tako prekinula niz od 36 utakmica bez poraza. Poslednji poraz Argentina je doživela 2019. godine u Kupu Amerike od Brazila 0:2.

U drugoj utakmici u Grupi C danas od 17 časova igraju Meksiko i Poljska.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.