Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ignjatović i Vukićević motivisani pred Zimske olimpijske igre - | K-013 Portal

Ignjatović i Vukićević motivisani pred Zimske olimpijske igre

nevena ignjatovic, marko vukicevic, zimske olimpijske igre peking

Srpski skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević naveli su danas da će dati sve od sebe na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama i da im je dodatni motiv to što su jedini srpski takmičari u Pekingu.

Ignjatović se pre sedam dana povredila na treningu uoči trke Svetskog kupa u Kortini, zbog čega je morala da promeni planove, pa neće danas otputovati sa Vukićevićem, već će put u Peking odložiti za 5. februar.

„Moj plan je bio da nastupim u tri discipline na Olimpijskim igrama, ali imajući u vidu da bi startovanje u veleslalomu predstavljalo veliki rizik, obzirom na ovaj pad, odlučili smo da nastupim u spustu i u alpskoj kombinaciji. Daću sve od sebe da budem spremna za svoj nastup na svojim četvrtim Olimpijskim igrama“, rekla je Ignjatović.

„Navikli smo da funkcionišemo u okolnostima korona virusa i apsolutno ćemo biti fokusirani na naše nastupe. Radujem se nastupu i daću sve od sebe“, dodala je srpska skijašica.

Govoreći o svom padu u Kortini, ona je navela da je „dobro prošla“, pošto su se četiri skijašice ozbiljnije povredile.

„Verujem u čuda. Dugo nisam skijala slalom, a jedva čekam kombinaciju. Sreća je što su moje trke polovinom februara, još imam vremena da se dobro pripremim. Žao mi je što smo samo nas dvoje na takmičenju, ali to je motiv više da zablistamo i jedva čekam“, dodala je Ignjatović.

Vukićević će nositi zastavu na otvaranju Igara 4. februara na stadionu u Pekingu. On je rekao da je srećan što će ponovo učestvovati na Igrama.

„Imao sam poteškoća zbog teškog pada u Švajcarskoj pre dve godine i od tada sam svaki dan radio na tome da se vratim na skije, a ove Zimske olimpijske igre u Pekingu su bile moj glavni cilj. Nakon svega što mi se dogodilo, činjenica da sam uspeo da se kvalifikujem je moja velika pobeda. Spreman sam i uzbuđen što ću otvoriti ove Igre za našu zemlju“, naveo je on.

„Predstavljaćemo našu zemlju na najbolji način i ostavićemo naše srce na terenu. Ja ću na ovim Igrama nastupati u dve discipline, a to su spust i superveleslalom. Nemam običaj da pre početka takmičenja pričam mnogo o rezultatskim predviđanjima, ali ću dati maksimum i verujem da će to biti dovoljno za dobar rezultat“, dodao je Vukićević.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da je ta organizacija opredeljena da kroz svoje programe stimuliše razvoj zimskih sportova uz pomoć nadležnih državnih institucija i partnera.

„Neveni i Marku u ime OKS želim mnogo uspeha na njihovim četvrtim, odnosno trećim Olimpijskim igrama. Siguran sam da će kada izađu na zahtevne staze u Kini, dati sve od sebe i to je ono što od njih očekujemo. Ukoliko tako budu uradili, verujem da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima“, naveo je Maljković.

Vukićević će prvo voziti spust, koji je na programu drugog dana takmičenja, 6. februara od 4.00 po srednjoevropskom vremenu. On će nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 4.00.

Ignjatović će prvi nastup imati 15. februara od 4.00 u supustu, a dva dana kasnije voziće alpsku kombinaciju, u sklopu koje će prvo nastupiti u spustu od 3.30, a zatim u slalomu od 7.00.

Takmičenja će se održavati sve do 20. februara, kada će biti organizovana ceremonija zatvaranja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.