Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Istorijski poduhvat Kluba dizača tegova Dinamo Pančevo - | K-013 Portal

Istorijski poduhvat Kluba dizača tegova Dinamo Pančevo

kdt dinamo, powerlifting, dinamo, pancevo

U subotu 14.maja u hali sportskog centra Rakovica u Beogradu, održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u powerliftingu za seniore i seniorke.

Organizatori ovogodišnjeg prvenstva Srbije bili su powerliting klub Disciplina iz Beograda uz pokroviteljstvo Powerlifting saveza Srbije i opštine Rakovica. Na ovogodišnjem prvenstvu države okupilo se stotinu takmičara iz gotovo svih powerlifting klubova na područiju Srbije. Klub dizača teogva “Dinamo” osvojio je titulu ekipnog prvaka države. Doprinos ovom velikom rezultatu dalo je 34 takmičara, što govori da je Dinamo pored osvajanja klubske titule bio i najmasovniji klub na ovogodišnjem prvenstvu Srbije.

U kategoriji seniorki najznačajnije rezultate postigli su: Nina Pavlović, Dunja Janković, Sofija Ječmenica, Kristina Cvjetićanin, Jovana Radovanov, Tanja Kalinić, Mirjana Pavlović. Iako idalje kadetkinja, Nina Pavlović sa svojih 16 godina osvojila je bronzanu medalju u kateogriji seniorki do 69 kg. Dunja Janković, juniorka, u kategoriji do 57 kg takođe je bila trećeplasirana.

U kategoriji seniorki do 47 kg, Sofija Ječmenica zaulzela je prvo mesto, pri čemu je oborila nacionalne seniorkse i juniorske rekorde u svim disciplinama svojoj težinskoj kategoriji.

Kristina Cvjetićanin, nastupala je u kategoriji do 84 kg, gde je odnela ubedljivu pobedu i poput Sofije oborila seniorkse rekorde države u svim disciplinama. Takođe, Kristina je imala i zaduženje sudije na ovogodišnjem prvenstvu.

U apsolutnoj kategoriji (84+ kg) pobedila je Jovana Radovanov, koja je oborila sve državne rekorde u kategoriji. Srebrna i bronzana medalja pripala je našim veterankama Tanji Kalinić i Minji Pavlović.

Kod muškaraca najznačajnije rezultate postigli su: Vladimir Jović, Veljko Mitrović, Sergej Šalić, Mirko Vještica, Uroš Dašić, Novak Lukić I Luka Veličković. Vladimir Jović pobedio je u kategoriji senior do 59 kg u kojoj je oborio 4 nacionalna rekorda. U kategroiji do 66 kg srebrna medalja pripala je Veljku Mitroviću. Kod seniora u kategoriji do 74 kg, bronzanu medalju osvojio je Sergej Šalić. Mirko Vještica, takmičio se u kategoriji do 83 kg u kojoj je bio drugoplasirani. Kod seniora u kategoriji do 93 kg, bronzana medalja pripala je Urošu Dašiću.
Iako povređen, Novak Lukić sa fantastičnim rezultatima domogao se zlatne medalje u seniorskoj kategoriji do 105 kg. Na finalnoj dodeli priznanja proglašen je za najjačeg seniora na prvenstvu. U apsolutnoj kategoriji (120 + kg) zlatna medalja pripala je Luki Veličkoviću.

Zapažene rezultate postogli su i Darko Zarić, Viktor Fos, Nemanja Đerić, Aleksa Đorđievski, Ana Jakovljević, Nenad Jovanović, Filip Vlajić, Marko Radovanov, Mladen Boškov, Nikola Đorđević, Tijana Milanović, Danilo Pješčić, Janko Sikošek, Janko Svetlik, Marko Vulić, Petar Trninić, Stefan Vujović, Nikola Krstić, Mihajlo Pantić, Jana Mandić i Aleksandra Kurdulija, koji su svojim nastupom doprineli da Dinamo bude ovogodišnji ekipni šampion Srbije u seniorskoj kategoriji na državnom prvenstvu.

“Pripremali smo se ozbiljno za seniorsko prvenstvo Srbije svesni činjenice da je to najznačajnije ovogodišnje powerlifting takmičenje u Srbiji. Od početka 2022.godine u redove našeg kluba došlo je dosta novih takmičara, što nas trenutno čini najbrojnim i kako to rezultati pokazuju najuspešnijim klubom. Nikada u istoriji postojanja kluba, dugoj 77 godina, nismo imali ovoliki broj predstavnika na nekom takmičenju, a sumnjam da je to slučaj i kod drugih klubova. Zahvalio bih se svima na ukazanom poverenju i čestitao bih na uloženom trudu. Pohvalio bih ovom prilikom organizatore na odličnoj organizacij šampionata. Ostvarili smo uspeh koji ćemo dugo pamtiti. Sledi nam kratka pauza i priprema za jesenji deo powerlifting takmičarske sezeone, gde nas očekuju državna prvenstva za kadetkinje, juniorke i veteranke, prvenstvo Srbije u benč presu i Evropsko prvenstvo u powerliftingu na kojem će reprezentaciju Srbije iz redova Dinama braniti naši najtrofejniji takmičari“, rekao je za K-013 portal Filip Vlajić  iz KDT "Dinamo". 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.