Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komonvelt Igre 2022 - | K-013 Portal

Komonvelt Igre 2022

komonvelt igre 2022

Igre Komonvelta 2022, zvanično poznate kao KSKSII Igre Komonvelta i opšte poznate kao Birmingem 2022, su međunarodni multi-sportski događaj za članove Komonvelta.

Birmingem će biti domaćin Igara Komonvelta 2022. Igre će početi u četvrtak, 28. jula i trajaće do ponedeljka, 8. avgusta, a sportisti iz celog Komonvelta će se takmičiti za zlato u nizu sportova, uključujući atletiku, biciklizam, plivanje i košarku.

Mesta koja se koriste za događaj protežu se od Koventrija, Solihala, Rojal Leamington Spa, Cannock Chase Forest-a, Sandvell-a i još mnogo toga. Da biste se detaljno informisali o različitim događajima u svetu sporta i klađenja posetite kladioniceusrbiji.rs kako bi imali pravovremene i osvežene informacije.

Zbrka Oko Planiranja I Organizovanja Događaja

Dva grada su prvobitno objavila ponude za igre; Durban, Južna Afrika i Edmonton, Kanada. Edmonton je povukao svoju ponudu a Durban je prvobitno obezbedio pravo da bude domaćin igara, pošto su oni bili jedini ponuđač za događaj. Grad je ranije razmatrao ponudu za Letnje olimpijske igre 2020. ili 2024. godine, ali je kasnije odustao od te ideje jer je želeo da se fokusira na Igre Komonvelta 2022. godine. Igre su trebalo da budu otvorene 18. jula 2022.ali u februaru 2017. objavljeno je da Durban možda neće moći da bude domaćin igara zbog finansijskih ograničenja.

Ovo je potvrđeno mesec dana kasnije.

U aprilu 2017. godine, britanska vlada je zatražila od gradskih veća da podnesu predloge za domaćinstvo igara 2022. Samo Birmingem i Liverpul podneli su zvanične prijave. London je odbio da podnese ponudu, a početkom septembra 2017. Birmingem je izabran umesto Liverpula za ponudu za Englesku.

Troškovi Organizovanja Komonvelt Igara 2022

U vreme podnošenja ponude CGF-u, tenderska komisija je objavila da će događaj koštati 750 miliona funti (950 miliona dolara). Britanska vlada je 25. juna 2019. objavila da će događaj koštati 778 miliona funti dakle blizu milijardu dolara. Britanska vlada će pokriti 75% , a gradsko veće Birmingema će pokriti preostalih 25%.

 Budžet je manji od 967 miliona funti potrošenih na Gold Coast 2018, ali veći od 543 miliona funti potrošenih na Glazgovu 2014. To će biti najskuplji sportski događaj u Velikoj Britaniji od Ljetnih olimpijskih igara u Londonu 2012. koštao je 8,8 milijardi funti (11 milijardi dolara). Pravi trošak biće objavljen nakon završetka.

Sportovi Na Komonvelt Igrama

Za ove Igre stupa na snagu novo izdanje Povelje Komonvelta. Pored toga, deset osnovnih sportova koji su bili deo Gold Coast-a 2018:

  • atletika
  • badminton
  • boks
  • hokej,
  • kuglanje
  • netbol (za žene)
  • ragbi sedam
  • skvoš
  • plivanje i
  • dizanje tegova — pet novih sportova ali i nekih novih pravila će biti integrisano u ovu kategoriju kao što su:
  • drumski biciklizam
  • džudo,
  • triatlon
  • stoni tenis i
  • rvanje

Povelja takođe obavezno navodi da se određeni broj događaja za elitne sportiste sa invaliditetom mora integrisati u konačan broj događaja u četiri osnovna sporta: atletici, kuglanju, plivanju i dizanju tegova (poslednji je zapravo predstavljen varijacijom poverliftinga). Ovim dokumentom se takođe utvrđuje lista fakultativnih sportova i disciplina koje se mogu izabrati organizacijom svakog izdanja: streličarstvo, košarka, odbojka na pesku, biciklizam (brdski bicikl i staza), ritmička gimnastika i streljaštvo (šljaka). meta, puna cev, mala cev i pištolj). Istim pravilom takođe je utvrđeno da su sledeći događaji za sportiste sa invaliditetom neobavezni: košarka u invalidskim kolicima, para biciklizam na stazi, parastoni tenis i paratriatlon.

Poštujući lokalne zahteve, dodatni sport ili neki dodatni događaji mogu biti uključeni u ovu listu, ali može morati da ih odobri Federacija igara Commonvealtha dve godine pre sledećeg izdanja. Sadašnja pravila takođe određuju rodni paritet, što daje isti broj događaja u programu koji će igrati muškarci i žene.

Sa ovim izmenama odobrenim 2018. godine, program ovog izdanja će se delimično razlikovati od onoga što je osporeno četiri godine ranije. Vraćajući se igrama po prvi put posle pauze od 24 godine, zbog raznih kalendarskih problema, sport će prvi put biti isključivo ženski.

Neki događaji će biti deo događaja po prvi put, kao što su košarka 3k3 i njen pandan u invalidskim kolicima. Očekuje se da će ovo izdanje imati najveći broj dostupnih događaja za žene i sportiste sa invaliditetom u istoriji Igara.

U oktobru 2020. otkriven je konačan broj događaja koji će se odigrati u Birmingemu. Igraće se 283 finala u 20 sportova. Druga razlika u odnosu na 2018. je što će broj događaja za žene (136) biti veći nego za muškarce (134). Ovo će biti prvi put u istoriji velikog višestrukog sportskog događaja da se ovo desi. Pored toga, neki sportovi su promenili događaje, kao što je zamena košarke 3k3 košarkom.

Zanimljivosti U Vezi Sa Događajem

Britanska premijerka Tereza ​​Mej posetila je 11. aprila 2018. stadion Aleksander i najavila da će stadion biti renoviran za Igre po ceni od 70 miliona funti. Istakla je da će investicija biti od koristi lokalnoj zajednici i regionu Vest Midlendsa.

Gradsko veće Birmingema je 21. juna 2019. objavilo slike i planove za renoviranje Aleksander stadiona i tvrdilo da će to stvoriti nasleđe za oblast Peri Bar u kojoj se nalazi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.