Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački strelci sjajni na Prvenstvu Srbije u Subotici, Iva Rakonjac najuspešnija - | K-013 Portal

Pančevački strelci sjajni na Prvenstvu Srbije u Subotici, Iva Rakonjac najuspešnija

streljacka druzina pancevo 1813, streljastvo, iva rakonjac

Proteklog vikenda u Subotici je održano Prvenstvo Srbije po B razvojnom programu za pionir puškom i pištoljem i C programu SSS, serijskom vazdušnom puškom za juniore i seniore.

Na ovom najmasovnijem takmičenju je bilo 430 nastupa takmičara iz 53 kluba iz cele Srbije, a iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'' je nastupilo 22 takmičara u svim kategorijama, koji su potvrdili uspehe iz prethodnih godina i bili među najuspešnijim klubovima Prvenstva.

Iva Rakonjac je bila najuspešnija takmičarka Prvenstva, jer je osvojila dve medalje. Zlatnu medalju je osvojila u konkurenciji juniorki sa 374 kruga, a u konkurenciji seniorki je sa 372 kruga osvojila srebrnu medalju (2 kruga do prve).

Teodora Kondić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki sa 360 krugova, a sa Ivom i Marinom Mijatović (338) je osvojila i pehar za drugo mesto u konkurenciji juniorki serijskom vazdušnom puškom.

Ekipa seniorki je osvojila pehar za treće mesto, a pored Ive i Teodore nastupila je za ekipu i Mirjana Stojanović sa 333 kruga, kao i pojedinačno Snežana Fodor sa 329 krugova.

Ekipa seniora je osvojila treće mesto, a nastupili su Dalibor Pavlović, koji je osvojio srebrnu medalju sa 373 kruga, Gabriel Dautović koji je bio peti sa 371 krugom i Nemanja Đorđević sa 343 kruga. Nemanja je pretodno nastupio i u kategoriji juniora serijskom vazdušnom puškom sa 346 krugova, Juniori ju osvojili ekipno peto mesto a pored Nemanje su nastupili Ognjen Bunčić sa 347 i Ognjen Lukić sa 328 krugova.

Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji pionira serijskom vazdušnom puškom Zastava sa 184 kruga i znatno doprineo ekipi pionira da osvoji šesto mesto u konkurenciji 25 ekipa. Za ekipu su nastupili pored Bunčića, Ognjen Lukić sa 171 i Aleksa Papović sa 164 kruga ,koji je uspešno debitovao kao i pionirka Ana Negovanović sa 150 krugova.Ekipno su odlučivale nijanse, tako da im je do trećeg mesta nedostajalo tri, do drugog šest, a do prvog mesta samo deset krugova,

Ekipa pionira pištoljem je osvojila osmo mesto, za koju su nastupili Jovan Kondić sa 170, Ognjen Bunčić sa 159 i Ognjen Lukić sa 151 krugom.

Ovim takmičenjem se završavaju zvanična takmičenja vazdušnim oružjem i počinje sezona takmičenja vatrenim oružjem, već narednog vikenda u Novom Sadu, prvim kolom Kupa SS Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.