Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski strelci prvi po broju medalja na EP - | K-013 Portal

Srpski strelci prvi po broju medalja na EP

streljastvo, streljacka reprezentacij asrbije, hemar

Streljačka reprezentacija Srbije je sa pet odličja najuspešnija po broju medalja na danas završenom Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Teodora Vukojević (puška) i ženska ekipa pištoljem, srebro su osvojili Zorana Arunović (pištolj) i mešoviti par puškom Andrea Arsović/Lazar Kovačević, a bronzu Zorana Arunović/Damir Mikec miks pištoljem.

Na programu je bilo 10 disciplina, a do pobedničkog postolja došli su strelci iz 17 zemalja.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da je reprezentacija održala visok nivo forme, da je takmičenje bilo uspešno, kao i da je nedostajalo malo sreće da se osvoji još koja medalja.

"U svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni. Sve ekipe su pokazale da su u evropskom vrhu. Dame pištoljem su ponovo prvakinje Evrope, muške ekipe su ušle među osam najboljih. Tim pištoljem nije bio daleko od meča za medalju, dok je muški tim puškom imao maler. Milenko Sebić je imao problema sa leđima, nije uspeo da postigne rezultat na svom nivou, jedva je završio takmičenje. Videćemo da li je reč o ozbiljnijoj povredi. Ženski tim puškom je samo dva deseta dela kruga bio daleko od prolaza u drugu fazu i nastavka borbe za medalje", naveo je.

Juniorska reprezentacija osvojila je četiri medalje, a Marković je rekao da je ekipa premašila očekivanja.

"Zadovoljni smo, pred nama su novi izazovi, uskoro nas očekuje Svetski kup u Brazilu, a pik sezone je u avgustu i u oktobru, kada će biti održano Evropsko prvenstvo malim kalibrom, a potom i Svetski šampionat u svim disciplinama. Na tim takmičenjima će se deliti prve olimpijske kvote. Ta dva prvenstva su nam glavni cilj za ovu godinu", dodao je Marković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.