Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Dve srebrne i dve bronzane medalje za pančevačke strelce na Prvenstvu Srbije u Smederevu - | K-013 Portal

STRELJAŠTVO: Dve srebrne i dve bronzane medalje za pančevačke strelce na Prvenstvu Srbije u Smederevu

pancevo 1813, streljastvo

Proteklog vikenda, u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za juniore, na kojem je nastupilo devet takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

U disciplini miks puškom,(mešovitih parova), Iva i Aleksa Rakonjac su briljirali tokom celog takmičenja koje je održano u tri faze (kvalifikacije, četvrtfinale i polufinale) i osvojili srebrno odličje, u finalnom meču sa rezultatom od 6:16 u korist miks ekipe iz Kragujevca u kojoj su nastupili reprezentativci Teodora Vukojević i Marko Ivanović.

Aleksa Rakonjac je sa 620,2 kruga osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom, a bio je i u kvalifikacijama treći, i pomogao mladoj ekipi juniora da osvoje šesto mesto. Nastupili su za ekipu još Ognjen Lukić sa 569,2 i Nemanja Đorđević sa 563,0 krugova, a u kategoriji juniorki Teodora Kondić sa 602,4 i Iva Rakonjac sa 611,6 krugova, koja je poboljšala svoj lični rekord za 0,5 krugova.

Marko Ninković je sa 543 kruga osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora pištoljem, i pomogao ekipi juniora da osvoje četvrto mesto, mada je realno moglo da bude i prvo, da su Marko Kešišjan (526) i Velimir Ninković (521) otpucali svoje uobičajene rezultate. Marina Mijatović je nastupila u kategoriji juniorki sa 504 kruga, a u miksu - mešovitih parova pištoljem sa Velimirom Ninkovićem, u kvalifikacijama bila sedma, a u borbi za polufinale su osvojili osmo mesto.

Naredno takmičenje, drugo kolo Kupa SS Srbije, će biti već u subotu 26.februara u Nišu, a potom i Prvenstvo Vojvodine za mlađe kategorije u Vrbasu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.