Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Pančevac najbolji u reprezentaciji Srbije na Svetskom kupu juniora u Sulu - | K-013 Portal

STRELJAŠTVO: Pančevac najbolji u reprezentaciji Srbije na Svetskom kupu juniora u Sulu

aleksa rakonjac, streljastvo

Protekle nedelje, od 9.do 13.maja je održan Svetski Kup za juniore u Sulu u Nemačkoj, za discipline vazdušnim oružjem, na kojem je nastupila i juniorska reprezentacija SS Srbije, u disciplinama vazdušnom puškom, u sastavu Aleksandra Havran - S.Pazova, Anja Popović i Anja Knežević - Beograd, Marko Ivanović - Kragujevac, Petar Erdei - N.Sad i Aleksa Rakonjac iz Pančeva.

Stručni tim SS Srbije, na čelu sa Ivanom Manojlovićem i Sašom Iker, je iskoristio prethodni turnir u Budimpešti za pripremu nastupa na Svetskom kupu, i nastavio put ka Sulu, što se pokazalo vrlo korisnim u nastupu juniora.

Aleksa Rakonjac je u Budimpešti pokazao najbolje rezultate, što je nastavio i u Sulu , gde je sa rezultatom od 624,7 krugova jedini od srpskih takmičara uspeo da se plasira u finale od 8 najboljih juniora na WC-svetskom kupu.

Nastavio je borbu u finalu, u veoma jakoj konkurenciji i osvojio sedmo mesto, mada mu je za nastavak borbe za medalje nedostajalo samo 0,4 kruga i malo sreće.

Ovim visokim rezultatima, Aleksa je dokazao da je potpuno spreman za nastupe na velikim takmičenjima, koja ga očekuju u sastavu reprezentacije u narednom periodu.

Aleksa je četvrti junior a sedmi senior na prvom kolu Kupa mk puškom

Proteklog vikenda , u Novom Sadu je održano prvo kolo Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, malokalibarskim oružjem, na kojem je nastupio i Aleksa Rakonjac iz SD''Pančevo 1813'', odmah po povratku sa Svetskog kupa u Sulu.

Reprezentacija juniora SS Srbije je odsela u Novom Sadu, gde je održan samo jedan trening mk puškom, i sutradan održano takmičenje za prvo kolo Kupa. Iako Aleksa prethodno, nije mogao da se pripremi za ovo takmičenje zbog tri uzastopna međunarodna takmičenja vazdušnom puškom, pa iako je imao i prvi trening i nastup sa novom mk puškom, koju još treba da podešava, odlično se snašao i sa rezultatom u trostavu od 565 krugova uspeo da se plasira u finale od 8 najboljih seniora.

U finalu je uspeo da osvoji sedmo mesto i četiri boda u konkurenciji seniora, a u konkurenciji juniora takođe sa 565 krugova u trostavu od 3x20 metaka,je zauzeo četvrto mesto i osvojio sedam bodova za učešće u Finalu Kupa SS Srbije, koje će biti održano u junu u Novom Sadu, a nakon još dva kola.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.