Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vingegard pobednik Tur d'Fransa - | K-013 Portal

Vingegard pobednik Tur d'Fransa

jumbo visme, jonas vingegard, tur d frans

Biciklista Jumbo Visme Danac Jonas Vingegard pobedio je danas, prvi put u karijeri, na Tur d’Fransu, a pobednik poslednje 21. etape bio je Belgijanac Jasper Filipsen.

Vingegard je prvi Danac pobednik najveće biciklističke trke na svetu od Bjarnea Risa 1996. godine.

Danski biciklista je trku završio za 79 minuta, 33 minuta i 20 sekundi. On je bio dva minuta i 43 sekunde ispred dvostrukog uzastopnog šampiona Slovenca Tadeja Pogačara.

Treći u generalnom plasmanu je Britanac Gerejnt Tomas sa sedam minuta i 22 sekunde zaostatka za pobednikom.

Filipsen je posle jakog sprinta bio najbrži u poslednjoj etapi dužine 115,6 kilometara koja je vožena po Parizu, a završena tradicionalno na Jelisejskim poljima. On je ostvario rezultat od dva sata, 58 minuta i 32 sekunde.

Drugo mesto zauzeo je Holandjanin Dilan Grunevegen, a treće Norvežanin Aleksander Kristof.

U poslednjoj etapi tradicionalno se ne napada nosilac žute majice. Oko šest kilometara do cilja izdvojili su se Gerejnt Tomas i Pogačar, ali ih je grupa ipak sustigla. Filipsen je sprintom uspeo da se izdvoji i ostvari drugu etapnu pobedu na Turu.

Belu majicu za najboljeg mladog takmičara dobio je Pogačar, a tačkastu majicu za najboljeg penjača Vingegard. Zelenu majicu koja pripada takmičaru sa najviše poena dobio je Belgijanac Vaut van Art, a on je dobio i nagradu za borbenost. Najbolji tim na Turu je Ineos Grenadirs.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.