Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vukićević bez plasmana u spustu, Fojc osvojio zlato - | K-013 Portal

Vukićević bez plasmana u spustu, Fojc osvojio zlato

marko vukicevic, skijanje, zoi peking

Srpski skijaš Marko Vukićević nije uspeo prošle noći da završi trku spusta, prvu disciplinu u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Vukićević je odustao posle pada u gornjem delu staze. On je na oštrom zaokretu nakon drugog prolaza u nešto užem delu staze izgubio kontrolu nad skijama, što je dovelo do njegovog pada.

„U jednom delu staze sam izgubio oslonac na skijama i pao sam. Dosta je danas staza brža (nego prethodnih dana na treninzima) i drugi takmičari su imali dosta problema, ali ja se nadam da ću sutra da odvezem bolju trku u superveleslalomu i da ostvarim bolji rezultat“, rekao je Vukićević, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Pobednik olimpijskog spusta u Pekingu bio je Švajcarac Beat Fojc, koji je do uspeha karijere stigao vremenom 1:42,69 minuta.

Fojcu je ovo prva zlatna olimpijska medalja, posle srebra u superveleslalomu i bronze u spusti na Igrama 2018. godine.

Četvorostruki uzastopni pobednik Svetskog kupa u spustu slavio je ispred Francuza Žoana Kelera koji je zaostao za 0,10 sekundi i Austrijanca Matijasa Majera koji je bio sporiji za 0,16 sekundi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.