Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evroliga jedva čeka srpski derbi između Zvezde i Partizana - | K-013 Portal

Evroliga jedva čeka srpski derbi između Zvezde i Partizana

kk partizan, kk crvena zvezda, evroliga

Srpski košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde je meč velikog pritiska i visokog intenziteta kao malo koji drugi u sportskom svetu, saopštila je Evroliga.

Na zvaničnom sajtu najjačeg evropskog klupskog takmičenja objavljen je tekst pod naslovom "derbiji kojima ćemo se radovati u narednoj sezoni".

Evroliga navodi da će naredne sezone biti odigrano više regionalnih i gradskih derbija neko ikada ranije. Jedan od tih derbija je i duel Crvene zvezde i Partizana.

"Srpski derbi se konačno igra u Evroligi. Partizan je jedini srpski tim koji je osvojio titulu u Evroligi, i to 1992. godine sa sadašnjim trenerom Željkom Obradovićem. Crvena zvezda je osvojila šest od poslednjih sedam titula u Jadranskoj ligi. Zvezda je osvojila je i poslednjih sedam titula u Srbiji. Košarka u Srbiji je popularnija nego ikad, a naročito posle F4 Evrolige u Beogradu 2018. i 2022. godine", navodi se na sajtu Evrolige i podseća da navijači dva kluba stvaraju ogromnu buku na ovim mečevima.

Prvi meč između Partizana i Crvene zvezde biće odigran 8. decembra, a drugi je na programu 27. januara naredne godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.