Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Čestitam Zvezdi, idem iz Mege - | K-013 Portal

Jovanović: Čestitam Zvezdi, idem iz Mege

Vladimir Jovanović, košarka, mega, zvezda

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović izjavio je večeras posle poraza od Crvene zvezde (88:66) u majstorici polufinala Superlige Srbije da su crveno-beli zasluženo slavili i plasirali se u finale.

"Čestitam Zvezdi na pobedi, zasluženo je pobedila i prošla u finale. Sezona je bila jako dugačka i komplikovana. Imali smo udara i povreda i KOVID i solidno smo završili sezonu. Svima u klubu želim sve najbolje u nastavku karijere. Naterani smo bili da igramo sa malom rotacijom, Zvezdin roster to zahteva. U ovoj utakmici nismo imali nimalo svežine, a Kalinić je pokazao raskošan kvalitet i stavio nas na razliku koju nismo mogli da stignemo", rekao je Jovanović.

On je dodao da su zablude da je Mega tim bez takmičarskih ambicija.

"Tim je napravljen da igramo sa mladim momcima. Radi se o vrlo kvalitetnim, mladim igračima. Niko im nije rekao da ne moraju da dobijaju utakmice. Ozbiljna je frka na njima da moraju da treniraju i bolje i jače, pa čak i kad je rival Zvezda koju dobiješ u jedan odsto slučajeva".

Jovanović je najavio da se rastaje sa Megom i da će karijeru nastaviti na drugom mestu.

"Nastaviću karijeru negde drugo. Sutra šetnja pored Dunava sa kučetom, dok njemu ne dosadi. Znam gde sam došao. Tri godine sam bio u Rusiji, pa u Kini i Japanu. Ovaj posao je bio veliki izazov. Veliki broj mladih igrača je prošao i svi su odlazili na viši nivo. Zadovoljan sam jer su momci iz meseca u mesec napredovali i postajali bolji", rekao je Jovanović.

Košarkas Mege Luka Cerovina istakao je da je njegov tim mnogo energije potrošio u prethodnoj utakmici i da nije imao snage da parira objektivno jačem rivalu.

"Čestitao bih Zvezdi na zasluženoj pobedi i celokupnoj sezoni. Čestitam i mojim saigračima. Napredovali smo dosta mi mladi igrači u ovoj sezoni. Mnogo smo energije izgubili u prethodnoj utakmici. Hvala treneru Vladi na svemu i još nekim ljudima u klubu koji nas napuštaju", izjavio je Cerovina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.