Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo pobedili Monako u 19. kolu Evrolige - | K-013 Portal

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo pobedili Monako u 19. kolu Evrolige

crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Monaka rezultatom 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18) u meču 19. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Filip Petrušev sa 21 poenom, dok je Luka Mitrović dodao 15. Nemanja Nedović je ubacio 11, a Ognjen Dobrić 10 poena.

Na teren se posle oporavka od povrede vratio i Argentinac Luka Vildoza, koji je postigao devet poena. Kod gostiju, jedini dvocifreni je bio Majk Džejms, koji je postigao 26 poena.

"Crveno-beli" sada imaju skor od 10 pobeda i devet poraza, dok je Monako ostvario 12 trijumfa i sedam poraza.

Crvena zvezda će u narednom, 20. kolu Evrolige 20. januara gostovati ekipi Žalgirisa, dok će Monako igrati sa u Istanbulu sa ekipom Fenerbahčea.

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović dočekan je ovacijama sa tribina, a pre početka utakmice kleknuo je na centar terena i poljubio je grb Crvene zvezde.

Obradović je legenda "crveno-belih", pošto je igrao i trenirao srpskog i regionalnog šampiona, a navijači domaćeg tima su trenera Monaka dočekali ovacijama.

On je na podršku navijača odgovorio tako što je kleknuo na centru terena, zaplakao i poljubio grb Crvene zvezde. Obradović je potom doživeo velike ovacije sa tribina.

Ekipe su se na početku meča smenjivale u vođstvu, a domaći su u petom minutu imali prednost od 12:11.

Domaći tim od tog trenutka je zaigrao angažovanije, a "crveno-beli" su nošeni podrškom navijača prvu četvrtinu rešili u svoju korist 23:15.

Crvena zvezda je nastavila sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a domaći košarkaši su u 14. minutu poveli 37:22. "Crveno-beli" su održavali visoko vođstvo u nastavku meča, a u 17. minutu imali su prednost od 18 poena (47:29).

Domaći košarkaši su zahvaljujući dobroj igri celog tima, a pre svega Nedovića, Mitrovića, Vildoze i Petruševa prvo poluvreme dobili rezultatom 54:36.

Crvena zvezda je na početku treće četvrtine održavala visoku prednost, ali je usledio kratak pad u igri domaćeg tima. Monako je to iskoristio i u 26. minutu smanjio na 61:50. Usledila je nova serija košarkaša Crvene zvezde, koji su u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom od 72:50.

"Crveno-beli" su u poslednjoj četvrtini održavali visoko vođstvo i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.