Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Partizana pobedili Split u ABA ligi - | K-013 Portal

Košarkaši Partizana pobedili Split u ABA ligi

kk partizan, kosarka, aba liga

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu u Beogradu Split sa 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17), u utakmici sedmog kola ABA lige i ostvarili sedmu pobedu.

U ekipi Partizana šestorica igrača postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Zek Ledej sa 14 poena. Džejms Naneli postigao je 13 poena uz pet skokova, a Uroš Trifunović i Danilo Andjušić sa po 11 poena. Janis Papapetru i Jam Madar dodali su po 10 poena.

Alen Smajlagić pobedi je doprineo sa osam poena i 10 skokova, a novi igrač Partizana Vladimir Brodžijanski utakmicu je završio sa četiri poena i dva skoka. U ekipi nije bilo kapitena Kevina Pantera.

U ekipi Splita najefikasniji je bio Šenon Šorter sa 23 poena, Dominik Mavra postigao je 18, a Tajrel Nelson 10 poena.

Split je bolje počeo utakmicu, kontrolisao je igru, ali je Partizan u finišu prve četvrtine uhvatio ritam i posle dve vezane „trojke“ Andjušića poveo, da bi na prvi odmor otišao sa poenom prednosti.

Druga deonica je bila izjednačena dok crno-beli u finišu nisu otišli na plus šest, ali je Split taj deo igre zatvorio sa pet vezanih poena, uz „trojku“ Šortera uz zvuk sirene, pa je na poluvremenu Partizan vodio 39:38.

Partizan je utakmicu definitivno prelomio u trećoj četvrtini, odnosno na polovini tog dela igre kada je Naneli „trojkom“ doneo svom timu prvu dvocifrenu prednost, 56:45.

Domaći su do kraja rutinski održavali prednost i ostvarili sedmu pobedu u regionalnom takmičenju. Split ima dve pobede i pet poraza.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.