Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Reala bolji od Crvene zvezde u Beogradu - | K-013 Portal

Košarkaši Reala bolji od Crvene zvezde u Beogradu

kk crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Beogradu od ekipe Real Madrida 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) u okviru 18. kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džanan Musa sa 19 poena i šest skokova, dok je Tavares zabeležio dabl-dabl i dodao 17 poena i 12 skokova.

U domaćoj ekipi istakli su se Nemanja Nedović sa 18 poena i Filip Petrušev sa 17 postignutih poena.

Real je bolje otvorio utakmicu i koristio je prednost pod košem koju ima u vidu Tavaresa. U drugoj četvrtini Crvene zvezda je poenima Nedovića i Petruševa uspela da se približi na četiri poena zaostatka.

U trećoj četvrtini domaća ekipa je bolje zaigrala u odbrani i time otvorila sebi prostor za igru u tranziciji. Preokrenuli su "crveno-beli" rezultat i poveli sa pet poena. Gosti su ponovo preko Tavaresa uspeli da vrate prednost i na odmor između dve četvrtine odu sa šest poena prednosti.

Poslednjih deset minuta je pokazalo da domaća ekipa nema snage da se nosi sa dugačkom klupom protivnika. Pet minuta pre kraja košarkaši Reala su napravili seriju 12:0 i time stavili tačku na ovaj susret.

Ivanović: Nismo imali šansu da pobedimo večeras

"Mi smo izgubili jer smo kod rezultata kad smo imali prednost, odigrali dve-tri loše odbrane i to nije greška igrača, to je moja greška", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović na konferenciji za medije nakon utakmice sa Realom.

Ivanović je istakao da je njegova ekipa u jednom trenutku izgubila ideju kako treba da igra.

"Nismo imali šansu da pobedimo večeras. Ključni momenat je bio kad smo imali razliku, kad su nam dali dve trojke lagane. Prestali smo da igramo, izgubili smo ideje. To je Madrid iskoristio. Kad su jednom uzeli prednost, više nismo mogli da se vratimo. Ovo je ekipa koju mi imamo, tri igrača su mogla da igraju sa loptom. Nedović, Marković i Dobrić. Ostali mogu, ali ne znaju da igraju pik-en-rol. Nedović je to iskoristio kad je mogao, onda smo stali. Marković nije mogao više. Ne mogu da kritikujem svoje igrače", izjavio je trener "crveno-belih".

Crvene zvezda je trenutno 10. na tabeli Evrolige sa devet pobeda i devet poraza, dok je Real prvi sa 12 poena i šest poraza.

U narednom kolu "crveno-beli" dočekuju ekipu Monaka, dok Real gostuje ekipi Albe u Berlinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city