Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije pobedili Italiju na turniru u Hamburgu - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije pobedili Italiju na turniru u Hamburgu

srbija, italija, kosarka

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju sa 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14), u prijateljskom meču na DBB Superkupu u Hamburgu.

Srbiju je dabl-dabl učinkom do pobede predvodio Nikola Jokić, zabeleživši 18 poena, 10 skokova i pet asistencija. Pratili su ga Vladimir Lučić, Vasilije Micić i Nikola Milutinov sa po 15 poena.

Kod Italije su se izdvojili Simone Fontekio sa 25, Nikolo Meli sa 17 i Niko Manion sa 16 poena.
 
U prvoj deonici viđen je "egal" meč, da bi u drugoj četvrtini Srbija odigrala loše u odbran i dozvolila Italiji da sa devet poena prednosti ode na odmor 44:53.
 
Italiju su do prednosti na poluvremenu predvodili Simone Fontekio sa 14 i Nikolo Meli sa 12, dok se kod Srbije izdvojio Nikola Milutinov sa 13 poena.
 
Posle izjednačene treće četvrtine, Srbija je mnogo bolje zaigrala u poslednjoj deonici, posebno u fazi odbrane, uspela da preokrene rezultat i u penal završnici zabeleži pobedu.
Srbija će drugi meč na turniru igrati protiv boljeg iz duela Nemačke i Češke.
 
Ovo je bila treća pripremna utakmica za Srbiju od okupljanja, u prvoj je pobeđena Crna Gora u Beogradu, u meču zatvorenom za javnost, dok je u drugom Srbija u Sloveniji poražena od domaćina posle produžetaka.
 
Srbija 25. avgusta u Beogradu igra protiv Grčke u Grupi I u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tri dana kasnije rival naše selekcije u Istanbulu biće Turska.
 
Evropsko prvenstvo u košarci startuje 1. septembra, a Srbija će prvu fazu igrati u Pragu protiv Holandije, Češke, Finske, Izraela i Poljske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.