Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde izgubili od Barselone posle produžetka - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde izgubili od Barselone posle produžetka

crvena zvezda, barselona, evroliga, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu posle produžetka od Barselone sa 94:99 (17:28, 23:15, 25:14, 19:27, 10:15), u utakmici 16. kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Filip Petrušev sa 24 poena uz devet skokova i Nemanja Nedović sa 24 poena uz sedam asistencija. Luka Mitrović postigao je 18 poena uz osam skokova, a Ognjen Dobrić 14 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Barselonu je predvodio Tomas Satoranski sa 19 poena i 10 asistencija, Kori Higins postigao je 15 poena, a Aleks Abrines 14. Nikola Mirotić pobedio je doprineo sa 12 poena, ali i „trojkom“ u poslednjim trenucima regularnog dela kojom je obezbedio produžetak.

Barselona je vodila tokom najvećeg dela prve četvrtine predvodjena Satoranskim koji je postigao četiri „trojke“. Zvezdu je u igri držao Petrušev, koji je postigao devet poena u toj deonici, ali je njegova ekipa imala zaostatak od 11 poena, 17:28.

Posle četiri i po minuta igrač Zvezde Luka Vildosa izašao je iz igre zbog povrede i nije se vraćao na teren.

Španski tim je dobro počeo drugu četvrtinu, pa je posle „trojke“ Abrinesa poveo sa 34:19. Crveno-beli su uzvratili velikom serijom i preokrenuli na 36:34. Seriju je prekinuo i izjednačio Jan Veseli. U završnici četvrtine Barselona je serijom 5:0 izvukla prednost od 43:40 kojom je otišla na poluvreme.

Barselona je u trećoj četvrtini imala četiri razlike, ali je Zvezda preokrenula preko Petruševa, koji je sa devet uzastopnih poena doneo vodjstvo 61:55. Posle toga koš je postigao i Dobrić za do tada najveće vodjstvo 63:55, a sa osam razlike crveno-beli su ušli u poslednju četvrtinu.

Nedović je sa četiri vezana poena doneo 12 razlike, gosti su postigli „trojku“, ali je Mitrović uzvratio i doneo 72:60. „Dvojkom“ Higinsa i sa dve uzastopne „trojke“ Abrinesa, Barselona je prišla na 68:72. Dobrić je pogodio jedno bacanje, a sa druge strane „trojku“ je ubacio Higins za minus dva.

Dobrić, Nedović i Mitrović doneli su osam razlike 79:71, a zatim su Sertač Šanli i Abrines izjednačili na 79:79. Dva bacanja pogodio je Nedović, Barselona nije iskoristila napad, a fauliran je Stefan Marković, koji je pogodio bacanje za 82:79.

Na drugoj strani prekršaj je bio na Abrinesu koji je pogodio oba slobodna bacanja, a isto je učinio i Nedović za nove tri razlike. Barselona je imala osam sekundi za napad, a iz teške situacije „trojku“ je pogodio Mirotić za produžetak.

Na početku produžetka trener Barselone Šarunas Jasikevičijus dobio je tehničku grešku, a bacanje je ubacio Nedović. Odmah je „trojku“ postigao Higins, a zatim je njegov trener isključen posle druge tehničke. Nedović je ponovo bio precizan sa penala, a zatim je „trojku“ ubacio Dobrić.

Barselona je posle toga povela „trojkom“ Satoranskog, a zatim je koš postigao i Veseli za tri razlike, 92:89. Imala je Barselona je u tri navrata četiri razlike, Zvezda je sa penala spuštala na dva poena, ali je posle neuspešnog napada faulirala na drugoj strani Veselog, koji je pogodio jedno bacanje za 99:94 i postavio konačan rezultat.

Zvezda sada ima osam pobeda i osam poraza, a Barselona 11 pobeda i pet poraza.

U sledećem kolu Zvezda će 6. januara igrati na gostovanju protiv Valensije, a Barselona će dan ranije dočekati Virtus.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.