Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marko Barać i zvanično novi trener košarkaša Mege - | K-013 Portal

Marko Barać i zvanično novi trener košarkaša Mege

marko barac, kk m ega, kosarka

Košarkaški klub Mega potvrdio je danas da je novi trener tog kluba Marko Barać.

Barać je sa Megom potpisao dvogodišnji ugovor i na klupi tog kluba naslediće Vladimira Jovanovića.

Po potpisivanju ugovora, Barać je istakao da s nestrpljenjem očekuje početak priprema za novu sezonu.

„Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga zahvaljujem na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi“, rekao je Barać.

„Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti“, dodao je on.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić rekao je da se sistem rada, planovi i ambicije novog trenera i kluba poklapaju i dodao da je uveren da će imati uspešnu saradnju.

„Klub će se sa svoje strane, kao i uvek do sada, potruditi da obezbedi maksimalne uslove za rad i napredak mladih igrača, kako bi svi zajedno nastavili da rastemo na našem prepoznatljivom putu“, rekao je Ćakić.

Baraću će u stručnom štabu pored Djordja Ilića, pomagati i Tomislav Tomović koji je u Megu došao iz redova kineskog Šandonga, umesto Vuleta Avdalovića koji je prošle nedelje promovisan u novog trenera OKK Beograda.

Marko Barać je rodjen 18. marta 1989. godine u Beogradu.

Trenerskom karijerom je počeo da se bavi 2009. godine kao pomoćni trener u mladjim selekcijama Superfunda, a potom i Crvene zvezde, da bi potom 2013. godine postao glavni trener italijanske ekipe Ortona, posle koje je bio pomoćni trener u poljskom timu Čarni Slupsk.

Od decembra 2016. do juna 2018. godine bio je glavni trener Torlaka, a potom jednu sezonu i trener Mladosti Zemun, dok je prethodne tri godine bio pomoćni trener Igokee.

U prethodnom periodu je u više navrata bio pomoćni trener mladjih nacionalnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio bronzu na U18 Evropskom prvenstvu 2012. godine, srebro na U19 Svetskom kupu 2013. godine i bronzu na U20 Evrobasketu 2014. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.