Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oklahoma bolja od Klipersa za prvu pobedu u sezoni, Finiks ubedljiv protiv Golden stejta - | K-013 Portal

Oklahoma bolja od Klipersa za prvu pobedu u sezoni, Finiks ubedljiv protiv Golden stejta

kosarka, oklahoma, finiks, nba

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas na svom terenu ekipu Los Andjeles klipersa sa 108:94, i tako su došli do prvog trijumfa ove sezone u NBA ligi.

Domaća ekipa je pitanje pobednika rešila serijom 21:0 u trećoj četvrtini, nakon čega su poveli sa 74:48.

Za Kliperse nisu igrali Kavaj Lenard zbog povrede kolena, Pol Džordž zbog bolesti, a iz ličnih razloga meč je propustio Markus Moris.

Najbolji učinak u ekipi Oklahome imao je Šej Gildžes-Aleksander sa 33 poena i osam asistencija, Tre Men je dodao 25 poena, dok je Eron Vigins zabeležio dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je u pobedi svog tima postigao šest poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

Luk Kenard je bio najefikasniji u Klipersima sa 15 poena, Džon Vol je upisao 12 poena, a dabl-dabl učinak je ostvario hrvatski igrač Ivica Zubac sa 10 poena i 14 skokova. U poraženoj ekipi 10 poena je zabeležio i Robert Kovington.

Klipersi sada imaju polovičan učinak posle četiri meča, dok je Oklahoma upisala prvu pobedu posle četiri utakmice.

Nju Orleans je na svom terenu savladao Dalas sa 113:111.

U završnici meča šut za tri poena i pobedu gostiju promašio je Luka Dončić.

Za domaći tim nisu igrala dva od tri najbolja strelca, Brendon Ingram i Zajon Vilijamson.

Trej Marfi treći je za Nju Orleans postigao 22 poena, Nadži Maršal je upisao 15 poena, dok je dabl-dabl zabeležio Si Džej Mekalum sa 14 poena i 11 asistencija. U pobedi svog tima 14 poena je dodao i Devonte Grem.

Dončić je bio bolji od ostalih u ekipi iz Teksasa sa 37 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Spenser Dinvidi je postigao 24, a Kristijan Vud 23 poena.

Nju Orleans je došao do treće pobede iz četiri meča, dok je Dalas posle tri utakmice ostao na jednoj pobedi.

Finiks je na svom terenu pobedio Golden stejt sa 134:105.

Devin Buker je bio najefikasniji u timu iz Arizone sa 34 poena, dok su po 17 poena postigli Mikal Bridžis i bivši igrač Partizana Džok Lendejl.

U pobedničkom timu Deandre Ejton je zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 14 skokova, a 16 poena je upisao i Kris Pol.

Najefikasniji u ekipi koja brani titulu u NBA ligi bio je Stefen Kari sa 21 poenom, Džordan Pul je zabeležio 17, a Endru Vigins 16 poena.

U trećoj četvrtini je posle tehničkih grešaka isključen igrač gostiju Klej Tompson. To je njegovo prvo isključenje posle 651 odigrane utakmice u regularnom delu sezone.

Finiks ima skor od tri pobede i jednog poraza, dok je Golden stejt na učinku od dve pobede i dva poraza.

Vašington je na domaćem terenu bio bolji od Detroita sa 120:99.

Kajl Kuzma je vodio Vašington do pobede sa 25 poena, a Kristaps Porzingis je postigao 20 poena.

U ekipi Detroita bolji od ostalih je bio hrvatski igrač Bojan Bogdanović sa 25 poena, dok je Kejd Kaningem upisao 19 poena.

Tim iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država ima skor od tri pobede i jednog poraza, a Detroit je ostao na jednoj pobedi posle četiri meča.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS