Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oklahoma ubedljiva protiv Bostona, rekord karijere Adetokunba - | K-013 Portal

Oklahoma ubedljiva protiv Bostona, rekord karijere Adetokunba

oklahoma, boston, adetokuriba

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Bostona sa ubedljivih 150:117, postavivši tako rekord po broju poena otkako je ovaj NBA tim preseljen u Oklahomu.

Oklahomu, koja je igrala bez svog najboljeg strelca ove sezone Šaja Gildžesa Aleksandera, do pobede je vodio Džoš Gidi sa 25 poena, a još četvorica igrača postigla su više od 20 poena. Lu Dort je dodao 23, dok su po 21 poen postigli Džejlen Vilijams, Tre Men i Ajzea Džo.

U timu Bostona najbolji su bili Džejlen Braun sa 29 i Džejson Tejtum sa 27 poena.

Pored ubedljivog poraza lidera Istočne konferencije i trenutno najboljeg tima NBA lige, veče je obeležio i Janis Adetokunbo koji je u pobedi svog Milvokija protiv Vašingtona sa 123:113 ubacio 55 poena što je njegov rekord karijere.

Grčki košarkaš je upisao i deset skokova i sedam asistencija. Adetokunbo sada ima najmanje 40 poena, deset skokova i pet asistencija u svakoj od poslednje tri utakmice koje je odigrao.

Adetokunba je najbolje pratio Bruk Lopes sa 21 poenom, 12 skokova i šest blokada, a pobedi je doprineo i Bobi Portis sa klupe koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova.

Najbolji učinak u Vašingtonu, koji je prekinuo niz od pet pobeda, imao je Kristaps Porzingis sa 22 poena, dok je dva manje ubacio Kajl Kuzma.

Najuzbudljiviji meč odigrali su Juta i Sakramento, a Kingsi su slavili u gostima sa 117:115 zahvaljujući košu Dearona Foksa u poslednjoj sekundi.

Foks je utakmicu završio sa 37 poena, dok je Damantas Sabonis upisao 21 poen, 14 skokova i osam asistencija u trećoj pobedi Sakramenta u poslednje četiri utakmice. U timu Jute, koja je doživela peti poraz u nizu, najbolji je bio Lauri Markanen sa 28 poena, dok je Džordan Klarkson dodao 24.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.