Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pešić objavio spisak igrača za EP i kvalifikacije za SP - | K-013 Portal

Pešić objavio spisak igrača za EP i kvalifikacije za SP

svetislav pesic, kosarka

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je danas spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, kao i za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija će prve utakmice odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj. Te utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023.

U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 1. do 18. septembra.

Srbija će šampionat započeti u Grupi D čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali izabranicima Svetislava Pešića biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Na spisku selektora Pešića su: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.