Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pešićevi "orlovi" na važnom gostovanju u Letoniji - | K-013 Portal

Pešićevi "orlovi" na važnom gostovanju u Letoniji

orlovi, kosarka, kosarkaska reprezentacija srbije, letonija

Košarkaška reprezentacija Srbije gostuje kod Letonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Duel Srbije i Letonije na programu je od 18.30.

"Orlovi" su trenutno prvi u grupi A prve faze kvalifikacija sa sedam bodova, odnosno tri pobede i jednim porazom, baš kao i Letonci koji imaju isti učinak.

Utakmica u Rigi je pretposlednja u prvoj fazi kvalifikacija za odlazak na Mundobasket, a nakon nje će srpski nacionalni tim u Nišu odmeriti snage sa Belgijom, 3. jula od 21.00 sat.

Mečevi protiv Letonije i Belgije od velike su važnosti za reprezentaciju Srbije jer se pobede iz tih međusobnih duela prenose u narednu fazu kvalifikacija, kada će naš tim igrati sa Velikom Britanijom, Grčkom i Turskom. Iz grupe od šest timova, samo tri će se kvalifikovati za Svetsko prvenstvo.

U prvom duelu protiv Letonije, tim Srbije je u dvorani "Aleksandar Nikolić" došao do pobede rezultatom 101:100.

"Očekuje nas reprezentacija Letonije, direktan protivnik u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo. Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ova utakmica ne odlučujuća, ali veoma važna", rekao je selektor Svetislav Pešić.

"Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu."

Srbiju će predvoditi NBA igrači Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, dok će na drugoj strani biti Davis Bertans.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.