Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poraz Partizana u Barseloni - | K-013 Portal

Poraz Partizana u Barseloni

evroliga, kk partizan, barselona

U utakmici devetog kola Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju u Barseloni sa 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19) i sa četiri pobede i pet poraza nalaze se na 11. mestu.

Partizan je veoma dobro počeo utakmicu i u prvih petnaestak minuta bio je u vođstvu, ali se njegovi igrači u nastavku nisu snašli nakon što je Barselona promenila igru u odbrani i počeli su da promašuju u serijama.

Crno-beli su utakmicu završili sa veoma lošim procentom šuta za dva poena od svega 36 odsto, što je na ovom nivou siguran put u poraz.

Izabranicima Željka Obradovića večeras je nedostajalo i energije, pa su izgubili i bitku u skoku, jer su imali 11 uhvaćenih lopti manje od Barselone. Što je najgore, Barsa je imala 14 ofanzivnih skokova i iz druge šanse je postigla 15 poena.

U ekipi Partizana odlično je odigrao Danilo Anđušić koji je postigao 23 poena, 10 je ubacio Džejms Naneli, osam Zek Ledej, šest Dante Egzum, a po pet Matijas Lesor i Alen Smailagić.

Za Barselonu je 13 poena imao Nikolas Laprovitola, 11 Tomaš Satoranski, a devet Nikola Kalinić.

Obradović: Ofanzivni skok je bio naš najveći problem

Trener Partizana, Željko Obradović, istakao je posle poraza od Barselone kako je skok u napadu bio najslabija tačka njegove ekipe.

“Teška utakmica. Verujem da smo odigrali jako dobro prvo poluvreme. Ofanzivni skok za nas je bio najveći problem. Bez adekvatne reakcije na tu statističku kategoriju, jednostavno nismo mogli više,”kratko je poručio Obradović posle meča.

Utakmicu je prokomentarisao i Šarunsa Jasikevičijus.

“Počeli smo poprilično mlako, a zatim smo odigrali sjajnu drugu četvrtinu i ofanzivno i defanzivno. To se nastavilo u nastavku utakmicu. Danilo Anđušić ih je vratio u utakmicu, ali pobedili smo. Najvažnije za nas je što smo pobedili posle dva poraza i imamo razloga biti sretni.”



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.