Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sutra počinje EP za košarkašice do 20 godina, Srbija otvara takmičenje protiv Letonije - | K-013 Portal

Sutra počinje EP za košarkašice do 20 godina, Srbija otvara takmičenje protiv Letonije

prevenstvo košarke za žene do 20 godina, kss, šopron,

Od 8. do 16. jula u mađarskom gradu Šopronu igraće se košarkaško prvenstvo Evrope za dame uzrasta do 20 godina. Aktuelni šampion je reprezentacija Italije.

Naša reprezentacija nalazi se u grupi D gde će odmeriti snage sa selekcijama Letonije, Portugala i Irske.

Selektor Bojan Janković je na Evropsko prvenstvo pozvao sledeće igračice: Anđela Matić, Isidora Tripković, Mona Zarić, Marina Marčetić, Tamara Čorto, Anja Bukvić, Milica Popović, Milica Matić, Jovana Boričić, Marta Jovanović, Nevena Vučković i Nevena Rosić.

Na otvaranju šampionata Srbija će igrati sutra od 13:00 protiv selekcije Letonije.

Naredne utakmice naše košarkašice igraće u subotu od 17:30 protiv Irske i u nedelju od 13:30 protiv Portugala.

"Uvek sam bio veliki optimista, možda nekada i preveliki. Ali, teško mi je da sada pričam o nekim ciljevima. Iz uloge prvog trenera malo drugačije gledam. Za početak cilj je da opstanemo u A diviziji. To je najvažnije. Lično, voleo bih da se se plasiramo u četvrtfinale, ali jako je rano pričati o tome. Pogledali smo veliki broj utakmica. Izvesno je jedino da su Španija i Francuska favoriti, imaju najjače ekipe u poslednjih sedam-osam godina i baš odskaču. Ostalo je sve sličnog kvaliteta. Biće dosta izjednačeno Prvenstvo", istakao je selektor Bojan Janković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.