Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO Nikola Jokić nakon pobede na Klivlendom: Mir Božji, Hristos se rodi, tako mi Srbi to kažemo - | K-013 Portal

VIDEO Nikola Jokić nakon pobede na Klivlendom: Mir Božji, Hristos se rodi, tako mi Srbi to kažemo

nikola jokic, hristos se rodi

Centar Denver nagetsa Nikola Jokić došao je do desetog tripl-dabla u sezoni, upisavši 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija u trijumfu nad Klivlend kavalirsima 121:108.

Nikola Jokić je naročito raspoložen da igra prilikom praznika. Upisao je tripl-dabl za Božić po gregorijanskom kalendaru protiv Finiks sansa, zatim pred Novu godinu u duelu sa Majamijem i za Badnji dan, odnosno za Božić po julijanskom kalendaru.
 
Nagetsi nastavljaju sa fenomenalnim timskim partijama protiv jakih ekipa Istoka i Zapada. U periodu između dva Božića ostvarili su šest pobeda i dva poraza, savladavši Finiks sanse, Boston seltikse, Los Anđeles kliperse, Sakramento kingse, Majami hit i Klivlend kavalirse.
 
Pobeda nad Kavsima se osetila posle treće deonice. Prvih 24 minuta u "Bol" areni do poluvemena bili su ravnopravni, čak su gosti imali i kratke momente vođstva. Prednost na poluvremenu 62:58 Nagetsi nadograđuju odličnom trećom četvrtinom koju dobijaju sa osam poena. Razlika je stabilno održavana u poslednjoj četvrtini i upisana je nova pobeda.
 
Što se tiče liste strelaca, ravnomerno je podeljena. Kao i u meču sa Klipersima, Denver je pokazao odličnu timsku igru i efikasnost. Jokić se najviše istakao tripl-dablom, ali je još šest igrača završilo meč dvocifrenim poenterskim učinkom: Mari 18, Porter 16 (osam skokova), Koldvel-Pop 14, Braun i Hajland po 13, Gordon 12 (10 skokova).
 
Kod Kavalirsa se najviše istakao Karis Levert sa 22 poena, Darijus Garlans je upisao 21 poen i osam asistencija. Nije igrala prva zvezda tima, Donovan Mičel, koji je nedavno postigao 71 poen.
 
Denverov sledeći izazov su Los Anđeles lejkersi. Ekipa Majka Melouna deli prvo mesto Zapada sa Memfis grizlisima sa 25-13, dok je Klivlend sa istim brojem pobeda, a jednim porazom više četvrti na Istoku.
 
Jokić posle tripl-dabla: Mir Božji, Hristos se rodi, tako mi Srbi to kažemo
 
Najbolji srpski košarkaš je u izjavi posle meča Denver nagetsa i Klivlend kavalirsa čestitao Božić rečima "Mir Božji, Hristos se rodi".
 
"Veliki uspeh za nas. Igramo dobro, publika je tu da nas podrži. Imamo veliki broj utakmica kod kuće u ovom periodu i nadam se da ćemo nastaviti sa tako dobrim paritjama", počeo je "Džoker" sa izjavom posle meča.
 
Na konstataciju da je ostvario 86. tripl-dabl u karijeri, dvostruki NBA MVP ističe da samo koristi šanse koje mu se otvaraju tokom igre, a da je pobeda došla odličnom igrom u drugom poluvremenu.
 
"Ne znate ko će pre da se raspuca. Imamo mnoga oružja za koja ne znaš kad mogu da prorade. Verujem da možemo da dokažemo da smo dobar tim", istakao je Jokić.
 
Novinarka nije zaboravila da mu poželi srećan Božić, a Nikola je zapečatio na srpskom.
 
"Mir Božji, Hristos se rodi. Tako mi to kažemo", zaključio je Jokić.
 
 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.