Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda "stotkom" srušila Cedevitu u derbiju kola ABA lige - | K-013 Portal

Zvezda "stotkom" srušila Cedevitu u derbiju kola ABA lige

zvezda, aba

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas ekipu Cedevita Olimpije 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) u okviru 16. kola regionalne ABA lige.

Najbolji pojedinac u redovima "crveno-belih" bio je Fakundo Kampaco sa 19 poena, dok je Ognjen Dobrić dodao 18.

U ekipi gostiju istakao se Jogi Ferel koji je postigao 24 poena.

Gosti su bolje otvorili meč i koristili su prostor koji su im davali košarkaši Crvene zvezde. Posle loših uvodnih minuta, prve lake poene postigao je Lazić. Tokom nastavka obe ekipe su šutirale odlično za tri poena. Istakao se Vildoza koji je uz zvuk sirene postigao trojku sa polovine terena.

U trećoj deonici domaća ekipa je napravila 17 poena razlike i to je bio rezultat agresivne odbrane. Košarkaši Cedevita Olimpije su pokušali da smanje prednost, uglavnom sa linije za tri poena i jedan period im je to uspevalo. Kampaco je krajem treće i početkom četvrte četvrtine preuzeo odgovornost i solo prodorima donosio poene svojoj ekipi.

Crvene zvezda je trenutno druga na tabeli ABA lige sa 14 pobeda i jednim porazom, dok je Cedevita Olimpija četvrta sa 12 pobeda i tri poraza.

U narednom kolu "crveno-beli" gostuju ekipi FMP-a, dok slovenačka ekipa dočekuje Budućnost.

Ivanović: Ovo nije način na koji Zvezda treba da igra

Jedino pozitivno je što smo pobedili, sve ostalo da ne kažem da je bilo loše, ali ne kako bi Zvezda trebalo da igra, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović na konferenciji za medije.

"Bili smo bez agresivnosti, bez koncentracije. I to nije put. Još ima mnogo da se igra i ABA liga i Evroliga. To je dugačak put na kome treba da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo. Ali, večeras to nije bio put kojim želimo da idemo. U jednoj basni od mog pokojnog tasta književnika Muse Đokovića koji je napisao mnogo knjiga, između ostalog pisao je basne, pitao je kornjaču koji je najduži put, a ona mu je odgovorila pogrešan i kad tapkaš u mestu. To smo mi večeras radili", izjavio je Ivanović.

Dodao je da je stručni štab znao kao će slovenačka ekipa da igra.

"Izvanredni su šuteri, večeras su igrali sjajno - taktički, pogodili su neke teške šuteve. To je njihova igra. Bili smo spremni na to. Nismo bili nervozni, znali smo sve ovo. Dali su nam tri-četiri trojke s dobrom odbranom, ali i sedam-osam na naše loše odbrane. Ali, ekipa je imala stabilnost i veru u pobedu. Govorim još jednom - ovo nije taj put", istakao je trener "crveno-belih".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.