Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda u neizvesnoj završnici pobedila Valensiju - | K-013 Portal

Zvezda u neizvesnoj završnici pobedila Valensiju

crvena zvezda, valensija, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju ekipu Valensije sa 77:75 (24:19, 23:23, 14:16, 16:17), u utakmici 17. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Filip Petrušev sa 25 poena, uz devet skokova, Nemanja Nedović je dodao 19 poena, uz šest asistencija, a Ognjen Dobrić je postigao devet poena.

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je Kris Džons sa 16 poena i po pet skokova i asistencija, dok je 11 poena upisao Džared Harper.

Zvezda je na 10. mestu Evrolige sa devet pobeda i osam poraza, a Valensija je 13. sa sedam pobeda i 10 poraza.

Dva tima su se veći deo prve četvrtine smenjivala u vođstvu, a prvu osetniju prednost Zvezda je napravila dva minuta pre kraja posle četiri vezana poena Petruševa (20:15).

Sačuvali su crveno-beli prednost i prvu deonicu dobili sa 24:19, nakon što je u poslednjoj sekundi koš postigao Nedović.

Zvezda je dobro počela drugu deonicu i povela sa 27:21 posle trojke Nedovića, ali je Valensija ubrzo preokretom došla do prednosti 33:34.

Usledio je odgovor crveno-belih koji prave seriju 8:0, pre svega zahvaljujući vezanim trojkama Džona Holanda. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 47:42.

Tokom cele treće četvrtine prednost je bila na strani Zvezde, koja je na početku deonice vodila i sa 50:44.

Valensija je potom uspela da se vrati i smanji zaostatak, a u poslednju četvrtinu ušlo se sa tri poena prednosti za beogradski tim (61:58).

Poenima Holanda i Nedovića Zvezda otvara četvrtu četvrtinu i odlazi na plus sedam (65:58). I ovog puta Valensija je uhvatila priključak i stigla do minus dva (65:63).

Vođena odličnim Petruševim, koji je postigao pet uzastopnih poena, Zvezda na tri minuta pre kraja dolazi do najveće prednosti – 72:63.

Samo tridesetak sekundi bilo je potrebno španskom timu da priđe na 72:68, posle trojke Džonsa.

Stefan Lazarević 30,9 sekundi pre kraja pravi faul pri šutu za tri poena, a sa linije za slobodna bacanja siguran je bio igrač Valensije Klemen Prepelič.

Potom su slobodna bacanja precizno izvodili Nedović i Petrušev, dok je Valesnija brzim koševima ostala u igri.

Na 4,7 sekundi pre kraja Nedović je promašio prvo i pogodio drugo slobodno bacanje. Harper je u poslednjoj sekundi mogao da donese pobedu Valensiji, ali je iz velike daljine promašio.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Real Madrid, a Valensija dočekuje Efes.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.