Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Srbije večeras putuju u Holandiju na Svetsko prvenstvo - | K-013 Portal

Odbojkašice Srbije večeras putuju u Holandiju na Svetsko prvenstvo

odbojkasice srbije, holandija, svetsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras će otputovati u Arnem gde će igrati na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj.

Utakmice SP će biti odigrane u holandskim gradovima Arnem, Roterdam i Apeldorn, kao i u poljskim Gljivicama i Gdanjsku.

Naša selekcija će igrati u grupi C sa SAD, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom. Srbija će prva dva meča u grupi protiv Kanade i Bugarske odigrati u Arnemu, a preostala tri u Lođu protiv Nemačke, Kazahstana i SAD. Srbija će prvi rival biti Kanada u nedelju od 20 sati.

U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, dok B grupu čine Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸Koreja, Tajland i Hrvatska. U D grupi su Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.

Plasman u fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će biti svrstane u dve grupe sa po osam selekcija. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupa.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala biće odigrana u Gljivicama i Apeldornu. Finale i meč za treće mesto će biti odigrani u Apeldornu.

Katarina Lazović: Spremne smo za SP

Srpska odbojkašica Katarina Lazović izjavila je da su igračice našeg nacionalnog tima spremne za Svetsko prvenstvo.

"Imamo i neku pozitivnu tremu pred SP. Napokon su došli ovi dani pred put. Skoro dva meseca priprema za ovo SP i možda nam se i malo odužilo sve ovo, ali opet uspeli smo da ostanemo skoncentrisani i maksimalno motivisani za prvenstvo. Mislim da će biti veoma zanimljivo Svetsko prvenstvo i veoma dugo i zbog toga treba da budemo koncentrisani na svaku utakmicu", rekla je Katarina Lazović, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OŠ).

Odbojkašica Jovana Stevanović izjavila je da srpske igračice imaju zadatak da odbrane titulu svetskog prvaka.

"Nimalo jednostavan zadatak. Daćemo sve od sebe, prva utakmica je protiv Kanade i nadam se najboljem rezultatu. Takva nam je grupa da možemo malo da se opustimo i da se zagrejemo za", izjavila je srpska odbojkašica.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.