Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đerona: Četvrtfinale je primarni cilj na Svetskom prvenstvu - | K-013 Portal

Đerona: Četvrtfinale je primarni cilj na Svetskom prvenstvu

djerona, rukomet

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da je primarni cilj njegove ekipe na predstojećem Svetskom prvenstvu plasman u četvrtfinale koje vodi na Olimpijske igre u Parizu.

"Ovo Svetsko prvenstvo je drugačije jer daje priliku da se kvalifikujete za Olimpijske igre i to je naš primarni cilj. Definisan je još u 2020. godini i to se nije promenilo. Želimo da dođemo do eliminiacione faze, da igramo četvrtinu finala, jer
ćemo tako moći da izborimo mesto na Olimpijskim igrama i naravno da se borimo za medalju", rekao je Đerona u intervjuu za sajt Rukometnog saveza Srbije.
 
Rukometna reprezenatacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara 2023. igrati u Poljskoj i Švedskoj.
 
Veći deo tima okupio se u nedelju 25. decembra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a od 1. januara priključiće im se i Milan Bomaštar, Jovica Nikolić i Mijajlo Marsenić.
 
"U kontaktu sam sa svim igračima, pratimo ih, gledamo sve njihove utakmice u klubovima ali je uvek lepo kada smo svi na okupu. Tokom prve nedelje fokus nam je bio da okupimo igrače, da utvrdimo neke taktičke koncepte i ono što je najvažnije da oporavimo i odmorimo igrače kojima je to najpotrebnije", rekao je Đerona.
 
Nacionalna selekcija Srbije pripremaće se u Staroj Pazovi do 5. januara kada ih očekuje put u Švedsku i dve pripremne utakmice sa drugim domaćinom šampionata, 6. i 9. januara.
 
Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Кatovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom.
 
U okviru Grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke, 15. januara, kao i sa Кatarom dva dana kasnije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.