Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Norveške rukometašice prvakinje Evrope - | K-013 Portal

Norveške rukometašice prvakinje Evrope

rukometašice, ep, norveška, crna gora

Ženska rukometna reprezentacija Norveške osvojila je u Ljubljani zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je, posle preokreta, pobedila selekciju Danske sa 27:25 (12:15).

Sa osvojenom titulom evropskih prvakinja, norveške rukometašice su obezbedile učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine.

Najefikasnije u sastavu Norveške bile su Nora Merk sa osam, Kristine Bristol sa četiri, a Heni Reistad i Vilde Ingstad sa po tri gola.

Kod Danske, Katarina Borgard je postigla šest, Rike Iversen pet, a Trine Jensen tri gola.

Ovo je deveta zlatna medalja norveških rukometašica na šampionatima Evrope.

Rukometašice Crne Gore osvojile bronzu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Ljubljani u meču za treće mesto posle produžetaka pobedila aktuelnog olimpijskog šampiona selekciju Francuske 27:25.

Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 22:22, a Crna Gora je posle dodatnih 10 minuta prvi put u istoriji stigla do bronzane medalje na EP. Crna Gora ima jedno evropsko zlato osvojeno 2012. u Beogradu. Francuska je ostala na pet osvojenih medalja na EP

Najefikasnije u selekciji Crne Gore bile su Jovanka Radičević i Đurđina Jauković, koje su postigle po šest golova. U francuskom timu najbolje su bile Estel Nze Minko i Lusi Granier sa po četiri gola.

Naredno EP 2024. biće održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.