Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometaši Srbije otkazali prijateljske mečeve protiv Rusije - | K-013 Portal

Rukometaši Srbije otkazali prijateljske mečeve protiv Rusije

srbija, rusija, rukomet

Prijateljski mečevi rukometaša Srbije i Rusije, planirani za mart, otkazani su, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Kako je objavljeno na sajtu, Rukometni savez Srbije bio je prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart ove godine, nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije (EHF) na kome je doneta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usled sukoba u Ukrajini.

Rukometaši Srbije su u EHF nedelji nacionalnih timova planirali dve provere sa Rusijom, 18. marta u Kragujevcu i 19. marta u Beogradu, ali shodno situaciji i odlukama Evropske rukometne federacije, kontrolne utakmice pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su otkazane.

Naša selekcija će biti prinuđena da menja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti doneta u narednim danima.

Izabranike Tonija Ðerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.