Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometašice Srbije danas protiv Slovačke u baražu za SP - | K-013 Portal

Rukometašice Srbije danas protiv Slovačke u baražu za SP

ženska rukometna reprezentacija, rukometašice srbije

Rukometašice Srbije danas od 18 sati u Šalji igraju protiv Slovačke prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji.

Novi selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar zadovoljan je kako su tekle pripreme.

"Sve igračice su na visokom nivou, imaju veliku želju i volju i verujem da možemo da pravimo velike i dobre stvari. Istina je da imamo nekih zdravstvenih problema, Trifunović ne putuje sa nama, ali sve ostale igračice su spremne. Sa velikim optimizmom očekujemo ove utakmice i jedva čekamo da počne", rekao je Bregar.

Srednji bek Kristina Liščević ističe da je Srbija tim koji je spreman za nove izazove.

"Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno u ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji", kaže Lišćević.

Jelena Lavko smatra da reprezentacija Slovačke nije ni malo naivna ekipa.

"Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas par koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekla je Lavko.

Drugi meč baraža igra se 21. aprila u Beogradu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.