Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Azarenka protiv Ribakine za finale Australijan opena - | K-013 Portal

Azarenka protiv Ribakine za finale Australijan opena

azarenka, ribakina, tenis

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu sa 6:4, 6:1.

Šampionka Australijan opena iz 2012. i 2013. godine, a trenutno 24. teniserka sveta, slavila je protiv treće na WTA listi posle nešto više od sat i po vremena igre.

Beloruskinja je za 12 minuta stigla do prednosti od 3:0 u prvom setu, potom je propustila četiri set lopte u dva brejka, ali je na kraju iskoristila petu u desetom gemu za vođstvo od 1:0.

Ona je i drugi set započela brejkom, povela je sa 2:0, ali je Pegula uspela odmah da vrati brejk. Međutim, to je bilo sve što je Amerikanka uradila, pošto joj Azarenka do kraja meča nije prepustila nijedan gem.

Protivnica Azarenke u borbi za finale prvog grend slem turnira u sezoni biće aktuelna šampionka Vimbldona, Kazahstanka Elena Ribakina koja je ranije danas eliminisala Letonku Jelenu Ostapenko u dva seta.

Azarenka i Ribakina su do sada odigrale samo jedan meč i tada je slavila Kazahstanka.

U preostala dva četvrtfinala sutra će se sastati Karolina Pliškova i Magda Linet, odnosno Arina Sabalenka i Dona Vekić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.