Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Djoković u finalu završnog mastersa u Torinu - | K-013 Portal

Djoković u finalu završnog mastersa u Torinu

novak djokovic, tenis, masters torino

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se danas u finale završnog mastersa u Torinu, pošto je u polufinalu pobedio Amerikanka Tejlora Frica u dva taj-brejka 7:6(5), 7:6(6).

Bio je ovo šesti medjusobni duel Djokovića i Frica i šesta pobeda srpskog tenisera do koje je stigao posle sat i 53 minuta igre i tako se plasirao u svoje osmo finale završnog mastersa.

U prvom setu su teniseri razmenili po brejk, pa je sve rešeno u taj-brejku koji je dobio Djoković sa 7:5, iskoristivši prvu set loptu.

Drugi set je bolje počeo Fric, koji je odmah u uvodnom gemu oduzeo servis Djokoviću i tu prednost je čuvao sve do desetog gema kada je srpski teniser izjednačio na 5:5.

Na kraju je i taj deo igre rešen u taj-brejku i ponovo je Djoković bio uspešniji i slavio sa 8:6.

Djoković će se za trofej u Torinu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se kasnije večeras sastaju Rus Andrej Rubljov i Norvežanin Kasper Rud.

U 15. nastupu na ovom turniru, Djoković će pokušati da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.