Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković sve dalje od nastupa na Ju-Es openu - | K-013 Portal

Đoković sve dalje od nastupa na Ju-Es openu

đoković, us open,

Najbolji srpski teniser Novak Đoković najverovatnije neće igrati na predstojećem Ju-Es openu zbog činjenice da kao nevakcinisani stranac ne može da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. Đoković se nada da će dobiti dobre vesti iz Amerike u vidu izuzeća od medicinskih pravila, ali ako je suditi po novom saopštenju čelnika turnira, male su šanse da ćemo ga videti u Njujorku.

Novak nije vakcinisan i zbog toga je propustio turneju po SAD (masterse u Montrealu i Sinsinatiju), a sva je prilika da neće igrati na poslednjem grend slemu u sezoni.

Nedelju dana pre početka takmičenja čelnici Ju-Es opena na zvaničnom sajtu su objavili saopštenje u kojem piše će implementirati zdravstvene i bezbednosne protokole koje su određene u borbi protiv koronavirusa.

"U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati da pokažu dokaz da su vakcinisani da bi ušli na US Open. Ipak, ukoliko putujete iz inostranstva, kako biste bili na US Openu, morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za kovid da biste putovali u SAD (ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti)", stoji u saopštenju.

Na turniru u "velikoj jabuci" naglašavaju da će striktno poštovati mere bezbednosti i savete u vezi sa kovidom koje im preporučuju državne i vlasti Njujorka.

Jedina šansa da Novak zaigra na terenima "Flašing Medouza" jeste da dobije medicinsko izuzeće koje može da mu obezbedi jedino administracija predsednika Džoa Bajdena ili on lično.

U slučaju da se to ne dogodi, jedan od najvećih igrača svih vremena izgubiće 1.200 ATP bodova jer je prošle sezone igrao u finalu.

Ju-Es open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, igra se za nagradni fond od 60 miliona dolara, a titulu brani Danil Medvedev.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.