Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novak za finale Adelejda protiv Medvedeva: Najveći izazov pred Australijan open - | K-013 Portal

Novak za finale Adelejda protiv Medvedeva: Najveći izazov pred Australijan open

đoković, adelejd, korda

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 11 časova igra polufinale ATP turnira u Adelejdu protiv Rusa Danila Medvedeva. 

Novakove takmičarske pripreme za Australijan open idu zamišljenim tokom. Sledi najveći test u liku Danila Medvedeva.

Prvi nosilac turnira u Adelejdu savladao je Kanađanina Denisa Šapovalova u četvrtfinalu 6:3, 6:4,u njemu svojstvenom meču tokom kog troši taman dovoljno energije koliko je potrebno zarad prelamanja rezultata.

Na putu do polufinala ga je najviše namučio Francut Kventin Halis, protiv koga je Novak morao da osvoji oba seta kroz taj-brejk.

Rus Medvedev je prvo savladao Lorenca Sonega (Italijan je predao meč), zatim Miomira Kecmanovića i Karena Hačanova.

Novak je svestan da ga čeka velika borba.

"Nadam se još jednoj dugoj noću, verujem da neće biti kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Protiv Danila morate biti spremni na dug meč. Jedan od najboljih igrača na svetu u poslednjih nekoliko godina, bivši broj jedan. Imali smo sjajne borbe u prethodnih nekoliko godina", istakao je Đoković u izjavi posle pobede nad Šapovalovim.

Sebastijan Korda u finalu turnira u Adelejdu

Američki teniser Sebastijan Korda plasirao se danas u finale ATP turnira u Adelejdu, pošto mu je Japanac Jošihito Nišioka predao meč polufinala pri rezultatu 7:6 (7:5), 1:0.

Amerikanac je prvi set dobio tek u taj-brejku rezultatom 7:5. Korda je poveo 1:0 u drugom setu, a onda je Japanac zatražio medicinski tajm-aut. Nišioka je potom odlučio da preda meč zbog povrede kuka.

Korda će u finalu ATP turnira u Adelejdu igrati sa pobednikom meča između Srbina Novaka Đokovića i Rusa Danila Medvedeva, koji je na programu u 11 sati.

ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.