Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokatska kancelarija Tomanović: Tužba protiv BIA i MUP zbog diskriminacije Rade Trajković - | K-013 Portal

Advokatska kancelarija Tomanović: Tužba protiv BIA i MUP zbog diskriminacije Rade Trajković

bia, mup, rada trajkovic

Adokatska kancelarija Tomanović saopštila je danas da protiv Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije podnosi tužbu zbog nedavnog zadržavanja, na prelazu Merdare, savetnici ministra u Vladi Kosova Rade Trajković.

Ta kancelarija je u saopštenju navela „da je pravna priroda postupanja organa javne vlasti Srbije prema Trajković diskriminacija zbog njenog političkog ubeđenja i delovanja“.

„Zato se podnosi protiv BIA i MUP tužba sa zahtevom da sud utvrdi da je postupanje organa vlasti diskriminatorsko i zabrani takav dalji odnos prema Trajković“, navodi se u saopštenju.

Ukazano je i da „dodatno propagandno delovanje i podsticanje na diskirminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora“ ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje, kako je navedeno, teži oblik.

Navedeno je da je „oduzimanje ličnih dokumenata Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata protivpravno postupanje“.

„MUP i BIA moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje“, dodaje se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.