Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aktivisti iz Niša napravili plažu na trotoaru kako bi izdejstvovali asfaltiranje - | K-013 Portal
nis, plaza, trotoar

Aktivisti iz Niša napravili plažu na trotoaru kako bi izdejstvovali asfaltiranjeGradjanski aktivisti Miloš Bošković i Srdjan Nonić danas su na trotoaru pored stambene zgrade na niškom Bulevaru Nemanjića „napravili plažu“ kako bi performansom naterali Direkciju za izgradnju grada Niša da afaltira trotoar.

Oni su na trotoar postavili suncobran i asure za plažu, ružni frižider, stolicu na rasklapanje, mišiće za plivanje i ostale sitnice neophodne za uživanje na plaži i jedno vreme sedeli na tom mestu.

Na svom Fejsbuk profilu Bošković je napisao: „Niš ima svoju plažu na Bulevarskoj rivijeri. Hvala Direkciji za izgradnju grada, što ovu rupu nije zakrpila evo već tri meseca“.

Bošković je za agenciju Beta kazao da je na Bulevaru Nemanjića, na mestu na kojem su oni danas „uživali na plaži“ pre tri meseca pukla vodovodna cev, koju su radnici vodovoda popravili, a na delu raskopanog trotoara su nasipali pesak.

„U nadležnosti Direkcije za izgradnju grada je da sanira oštećenja na trotoarima u gradu. Kako to nisu učinili do sada mi smo rešili da iskoristimo priliku i da malo uživamo na ‘Bulevarskoj rivijeri'“, izjavio je Bošković.

On je podsetio da je sa ovog mesta pokrenuo akciju označavanja udarnih rupa na Gugl mapama, tako da korisnici sada mogu, osim znamenitosti i lokala, da vide i gde se te rupe nalaze i kako izgledaju.

„Do sada je označeno oko 150 rupa, s tim što su ljudi iz Direkcije neke rupe sanirali. Započeo sam sada i obeležavanje gradjevinskog šuta koji ostaje za radnicima“, rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, njegov cilj je da, osim nadležnih preduzeća, reaguju i gradjani kako bi se komunalni problemi rešavali na vreme.

„Potrebno je da preventivno reagujemo, jer će doći oktobar, novembar kada će reći da je hladno i da moraju da čekaju proleće. Naravno, pokušavam da izvršim pritisak da shvate da ne mogu da se ostavljaju rupe mesecima, već da moraju istog dana da ih zakrpe“, istakao je Bošković.

Kako je kazao, njegova akcija naišla je na dobar odziv gradjana i svakog dana dobija mejlove sa fotografijama rupa na kolovozu.

Bošković je pozvao Nišlije da na godišnjicu početka demokratskih promena, 5. oktobra, obeleže rupe, tako što će u njima saditi cveće i pored njih ostavljati natpis „SNS ofrlje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.