Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ćuta: Kineski nasilnici napali branioce planine Starica, Vulin i policija da reaguju - | K-013 Portal
aleksandar jovanovic cuta

Ćuta: Kineski nasilnici napali branioce planine Starica, Vulin i policija da reagujuKopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da reaguje zbog "eskalacije sukoba" na planini Starica kod Majdanpeka.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je "u toku napad kamenicama na kamp branilaca Starice" iza kog, po njegovim rečima, stoje "kineski nasilnici".

 
"Pre dva dana došlo je do teškog fizičkog sukoba, na jednom od puteva na prilazu ka kampu, između aktivista i lica kineske nacionalnosti koji su pokušali da fizičkim preprekama i silom onemoguće prilaz kampu. Navedena lica predstavila su se kao pripadnici vojske Narodne Republike Kine", naveo je Jovanović a prenela stranka Zajedno.
 
Pozvao je ministra unutrašnjih poslova da "odmah postupi po svojim ovlašćenjima i spreči napad kineskih nasilnika na građane Srbije".
 
"U suprotnom, biće odgovoran za sve nastale posledice", naveo je kopredsednik stranke Zajedno.
 
Jovanović je u vezi situacije na planini Starica zatražio "hitan prijem" kod ministarki rudarstva i ekologije, Zorane Mihajlović i Irene Vujović.
 
Aktivisti optužuju kinesku kompaniju Ziđin za "miniranje" planine, dok je ministarka rudarstva i energetike ranije izjavila da su miniranja na teritoriji opštine Majdanpek izvršena "kako bi se sanirala stenska masa, s obzirom na pretnju odrona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.