Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website HE Đerdap proizveo 10 odsto više energije od planiranog - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

HE Đerdap proizveo 10 odsto više energije od planiranogpancevo, beograd, novi sad

Kapaciteti ogranka Hidroelektrane Đerdap na svom proizvodnom računu u ovoj godini imaju 401.229 megavat sati (MWh) proizvedene električne energije više nego što je planirano za prvih sedam i po meseci.

Od početka godine do 15. jula, 27 agregata proizvelo je ukupno 4.353.842 MWh ili deset odsto više od plana.

Najviše energije proizvedeno je u HE Đerdap 1 (3.238.642 MWh) ili za osam odsto više od planiranog.

Druga dunavska elektrana proizvela je 938.928 megavat časova, što je za 11 odsto više od planiranog, navodi se u kompanijskom časopisu EPS-a.

„Zbog dobre hidrologije HE Đerdap 2 je odložio remont za oko mesec dana“.

„Vlasinske HE“ imale su u planu da proizvedu 77.258 MWh, ali su, kako se navodi, elektrane na vlasinskoj padini proizvele 76 odsto više električne energije.

Staru planinu ove godine, dodaju, zaobilazile su padavine, međutim HE „Pirot“, je uspela da proizvede 40.408 megavat sati, odnosno za pedeset odsto više od plana.

„Hidrosektor ulazi u period manjih dotoka, što će se iskoristiti za planirane remonte. U slivu Dunava dosta je klasičnih letnjih kratkotrajnih padavina i turbine ogranka HE Đerdap u svakom momentu su spremne za prihvat ovakvih voda“, navode u EPS-u.

Plan za ovu godinu je, kažu, da ogranak HE Đerdap proizvede ukupno 6.379.000 megavat sati električne energije.

(Tanjug)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.