Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaškom savezu Srbije 25 miliona iz budžetske rezerve - | K-013 Portal

Košarkaškom savezu Srbije 25 miliona iz budžetske rezerve

kosarkaski savez srbije, kss, budzetska rezerva

Košarkaški savez Srbije (KSS) dobiće još 25 miliona dinara (oko 212 hiljada evra) finansijske pomoći iz budžetske rezerve.

„Sredstva rezerve, odobravaju se Generalnom sekretarijatu Vlade u ukupnom iznosu od 25.000.000 dinara na ime finansijske pomoći Кošarkaškom savezu Srbije“, piše u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Košarkaški savez Srbije je sredinom jula dobio 118 miliona dinara finansijske pomoći iz budžetske rezerve, prenosi Nova ekonomija.

Takođe je u maju ove godine iz budžetske rezerve odobreno sedam miliona dinara na ime finansijske pomoći KSS-u.

U 2021. godini KSS je ostvario poslovne prihode u iznosu od 425 miliona dinara, dok su rashodi saveza bili 439 miliona dinara. Poslovni gubitak iznosio je 13,8 miliona dinara.

Prihodi od „donacija, dotacija, subvencija i slično“ iznosili su 200,8 miliona dinara, piše u bilansu uspeha Košarkaškog savez Srbije.

Od ukupnih“donacija, subvencija i dotacija“ 120,9 milona bilo je iz republičkog budžeta, a 79,9 miliona od domaćih inostranih privrednih društava, preduzetnika i drugih pravnih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.