Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kuvana kupovna jela isplativija od kuvanja kod kuće - | K-013 Portal

Kuvana kupovna jela isplativija od kuvanja kod kuće

kuvana jela, srbija

Brzi način života u kojem se mnogo radi a malo razmišlja o porodičnim vrednostima, doneo je praksu u kojoj sve manje vremena imamo za spremanje domaćih obroka. Zato i ne čudi što je sve više lokala koji prodaju gotova kuvana jela. Da li se više isplati kuvati kod kuće ili kupiti ručak u nekoj od komšijskih malih kuhinja?

Nekada su ulice Novog Sada bile pune “fast food” kioska, a danas ih sve više zamenjuju kuhinje u kojima možete kupiti domaće specijalitete da ponesete. Razlog tome je nedostatak slobodnog vremena, cene namirnica koje vrtoglavo rastu, ali i kulinarsko umeće. 

Ljudi su željni domaćih srpskih jela. Ponuda je raznovrsna, a cene znatno niže nego u restoranima. Po sveža i topla jela dolaze građani svih generacija, kaže Bojan Grbić, koji je pre dve godine sa svojom suprugom Sandrom otvorio malu kuhinju u Novom Sadu.

Porcije su uglavnom od 200 pa na više grama, a svako može naći svoju količinu i kombinaciju. Bojan kaže da se trude da zadrže dobar odnos cene i kvaliteta i dodaje da za obrok treba izdvojiti između 200 i 500 dinara. Ručak za dve osobe koji sadrži i salatu i kolač košta oko 600 dinara. U ponudi su sva ona jela kojih se sećamo iz detinjstva, a koja smo imali redovno na trpezama.

Kada se sve sabere i oduzme, kupujući gotova kuvana jela štedite novac, struju i vreme za pripremu, ali i pranje sudova posle kuvanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.