Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Majić: Umesto da se smanji, uticaj politike na pravosudje biće još veći - | K-013 Portal

Majić: Umesto da se smanji, uticaj politike na pravosudje biće još veći

miodrag majic, sudija, srbija

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić ocenio je danas da će usvajanjem novog seta pravosudnih zakona, uticaj politike na pravosudje u Srbiji umesto da se smanji, biti „još veći“.

Majić je za televiziju N1 ocenio da je to „još jedna velika propuštena prilika da se pravosudje reformiše“.

„Ovo nam ne donosi ništa novo. Za pravu reformu moraćemo da sačekamo potpuno drugačije političke prilike u društvu“, naveo je sudija.

Ocenio je da je izmenama zakona učinjen samo „formalni zaokret“.

„Ranije smo u sudskom telu imali jasno političko prisustvo dva politička predstavnika, ministra pravde i predsednika skupštinskog Odbora za pravosudje. To je bio neskriven politički uticaj. Sada će ti kanali biti četiri ‘istaknuta’ pravnika koje bira skupština pa ćemo umesto dva vidljiva, imati četiri eksponenta politike koji su samo malo manje vidljivi“, naveo je Majić.

Dodao je da je „suštinska osobenost“ poslednjih izmena pravosudnih zakona u tome što su „dva najveća strukovna udruženja, Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca, prihvatili da igraju ovu igru i svojim prisustvom daju legitimitet čitavom procesu“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.