Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova godina po julijanskom kalendaru svečano dočekana - | K-013 Portal

Nova godina po julijanskom kalendaru svečano dočekana

julijanska nova godina, srpska nova godina

Nova godina po julijanskom kalendaru dočekana je u ponoć svečano širom Srbije, na trgovima, u restoranima, u krugu porodice, a u Beogradu su organizovani doček pratili vatromet sa Kule Beograd i koncert Gorana Bregovića na Trgu Republike.

RTS navodi da je tradicionalno, u Hramu Svetog Save u Beogradu, služeno paraznično bdenje.

Čačani i Kraljevčani „na ispunjenim gradskim trgovima veselili uz muziku, kuvanu rakiju…“. Umesto uobičajenog večernjeg koncerta Leskovac je, na Trgu održao popodnevnu novogodišnju zabavu namenjenu prvenstveno deci, a žongleri, klovnovi, hodači na štulama i junaci iz animiranih filmova uveličali su zabavu. Iz bezbednosnih razloga nije bilo organizovanog dočeka Nove godine u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a u Gračanici je nova godina dočekana uz muzički program na otvorenom i vatrometom u ponoć, javio je RTS.

Brojni Srbi u dijaspori dočekali su Novu godinu po julijanskom kalendaru u Americi, Kanadi, Austarliji i drugim zemljama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.