Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi zakon od decembra: Bez porekla imovine – porez 75% - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Novi zakon od decembra: Bez porekla imovine – porez 75%pancevo, beograd, novi sad

Nacrt zakona o poreklu imovine je gotov i trebalo bi da bude usvojen u Narodnoj skupštini u drugoj polovini decembra, pišu Večernje novosti.

Među ključnim tačkama ovog Nacrta zakona je ta da će se proveravati imovina stečena od 1. januara 2007. godine, da će imovinu „češljati“ 60 novih inspektora, da će se sumnjivo stečen imetak prijavljivati policiji i tužilaštvu i da zakon ne isključuje mogućnost oduzimanja imovine.

Ovaj vremeski cenzus, od 1. januara 2007. godine, izabran je jer od tada postoje elektronske evidencije, koje omogućavaju pouzdanu provetu imetka, piše list.

Nacrtom zakona se predviđa i uvođenje poreske stope od 75 procenata za „ekstra profitere“, koji nemaju dokaz o sticanju dobara. Uvođenje posebnog poreza od 75 odsto, kako se objašnjava, ne isključuje mogućnost da obvezniku, odlukom suda, bude oduzeto i sve što je nelegalno stekao.

List ističe i da je opozicija kritikovala tekst, ali da je Ministarstvo pravde za sedam meseci, od kada traje javna rasprava, dobilo samo pet sugestija.

Navodi i da će opozicija imati prilike još koji mesec da svoje primedbe sistematizuje i pokuša da ih ugradi u konačan tekst jer će javna raspava biti produžena.

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.