Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NUNS: Nadležni da sankcionišu napadače na novinare tokom Europrajda - | K-013 Portal

NUNS: Nadležni da sankcionišu napadače na novinare tokom Europrajda

nuns, novinari, napadi, evroprajd

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravilo je danas odluku Višeg javnog Tužilaštva da preduzme sve mere da se otkriju i procesuiraju oni koji su se tokom Europrajda nasilno ponašali.

NUNS je upitao zašto su baš pojedini policajci ometali novinare, iako je Više javno tužilaštvo, par sati uoči okupljanja, dalo nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede zadržavanje do 48 sati svima koji izvrše napad na novinare dok izveštavaju sa manifestacija u Beogradu.

„Nezavisno udruženje novinara Srbije apelovalo je da novinari i ostali medijski profesionalci, uoči okupljanja, budu jasno i vidno obeleženi ‘press“ markerima, i da kod sebe imaju istaknutu novinarsku legitimaciju, te da u datim situacijama obavezno poštuju uputstva koja im budu data od strane službenika policije“, navedeno je u saopštenju.

NUNS je pozvao sve novinare, ukoliko su na bilo koji način bili ometani u radu, a to do sada nisu zabeležili, da se jave toj organizaciji.

Uprkos tome, NUNS se zahvaljuje ostalim policajcima, što su u teškim okolnostima brzo reagovali, često i sami bili izloženi gnevu protestanata i uglavnom omogućili da novinari obavljaju svoj posao.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.