Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ovo su najveći dužnici u Srbiji - | K-013 Portal
duznici, srbija

Ovo su najveći dužnici u SrbijiPoreska uprava je objavila spisak najvećih dužnika među aktivnim privrednim društvima, na čijem su vrhu Magma prom iz Šapca i Mera invest iz Beograda, čiji je dug na kraju jula, kako se navodi, bio 1,13 odnosno 1,08 milijardi dinara.

Na spisku najvećih dužnika je ukupno 311 aktivnih subjekata čija su dugovanja 31. jula ove godine pojedinačno bila veća od 20 miliona dinara.

Pored Magma proma i Mera investa, u vrhu liste su Termol Leštane sa dugom od 865 miliona dinara i Prodeksim sa Novog Beograda sa dugom od 851 miliona dinara.

Kao bitnu napomenu, Poreska uprava je navela postupke prinudne naplate.

Spisak najvećih dužnika – pravnih lica u stečaju predvode Beobanka AD sa dugom od 34,17 milijardi dinara, a u vrhu su Astra banka – 21,20 milijardi dinara duga, te Beogradska banka sa 18,40 milijardi.

Na ovom spisku je ukupno 560 pravnih lica u stečaju sa dugom većim od 20 miliona dinara.

Poreska je objavila i spisak dužnika, pravnih lica sa oduzetim PIB, na čijem je vrhu novosadski Impuls petrol sa 5,45 milijardi dinara.

U vrhu su i novosadski Požarevac-promet sa 1,55 milijardi, i Redvud iz Niške Banje sa 912 miliona dinara duga.

Na ovom spisku je ukupno 351 pravno lice sa oduzetim PIB-om čiji su dugovi veći od 20 miliona dinara.

Kod dužnika preduzetnika na spisku su 3.354 subjekta koji su dužni preko pet miliona dinara.

Niška mesara Biftek dužna je 400 miliona dinara, a u vrhu su i obrenovačka PR Agencija Maksikod sa dugom od 207 miliona, a sledi subotička SZR Edeks sa 193 miliona dinara duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.